Locuinţă din epoca de piatră, descoperită în apropiere de Tel Aviv

Ruinele unei locuinţe din epoca de piatră, vechi de circa 8.000 de ani, au fost descoperite cu ocazia lucrărilor de construcţie a unui imobil cu apartamente în Ramat Aviv, o suburbie a oraşului Tel Aviv, a anunţat, luni, Departamentul israelian pentru antichităţi.

324 afișări
Imaginea articolului Locuinţă din epoca de piatră, descoperită în apropiere de Tel Aviv

Locuinţă din epoca de piatră, descoperită în apropiere de Tel Aviv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această locuinţă din neolitic este cea mai veche descoperită vreodată în regiunea oraşului Tel Aviv", a declarat Ayelet Dayan, arheologul care a coordonat săpăturile.

"Este pentru prima oară când obţinem dovada unei prezenţe atât de vechi pentru o populaţie sedentară în această regiune", a adăugat arheologul israelian.

Această locuinţă preistorică avea o suprafaţă de 125 metri pătraţi, cuprindea trei încăperi, folosite, după câte se pare, de familii diferite.

Fundaţia clădirii era realizată din piatră, peste care oamenii preistorici au construit pereţi din lut uscat.

În opinia arheologilor israelieni, rezidenţii acestei locuinţe trăiau de pe urma creşterii animalelor, pe malurile fluviului Yarkon, într-o zonă locuită de câteva zeci de mii de ani. Acest lucru este dovedit de vârfurile de săgeţi descoperite în zonă, care sunt vechi de circa 100.000 de ani.

Arheologii au descoperit, în apropierea fluviului, şi câteva oase de hipopotam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici