Mumia unei femei din epoca greco-romană, descoperită în Egipt - FOTO

Un sarcofag cu decoraţiuni elaborate, conţinând mumia unei femei care a trăit în epoca greco-romană, a fost descoperit într-un vechi cimitir din Egipt, a anunţat Consiliul Suprem pentru Antichităţi.

348 afișări
Imaginea articolului Mumia unei femei din epoca greco-romană, descoperită în Egipt - FOTO

Mumia unei femei din epoca greco-romană, descoperită în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sarcofagul, cu o lungime de un metru, este ornat cu diverse figurine din ghips, care reprezintă femei purtând articole vestimentare romane.

Sarcofagul conţine mumia unei femei sau a unei fete, care a trăit în epoca greco-romană în urmă cu circa 2.300 de ani.

Arheologii au descoperit şi o plachetă din aur reprezentându-i pe cei patru fii ai lui Horus, zeul egiptean cu cap de şoim, dar şi câteva vase din argilă şi sticlă. Săpăturile au fost efectuate în oaza Bahariya, aflată la o distanţă de circa 300 de kilometri de Cairo.

Situl arheologic, conţinând 14 morminte, a fost descoperit cu ocazia unor lucrări de excavaţii efectuate pentru construcţia unui centru cultural pentru tineret. Situl va fi plasat sub controlul Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt.

Arheologii egipteni au descoperit în aceeaşi zonă, în 1996, un vast complex funerar care adăpostea câteva sute de mumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici