O nouă specie de broaşte amazoniene va purta numele rockerului Ozzy Osbourne

O nouă specie de broaşte din Brazilia a primit din partea oamenilor de ştiinţă numele rockerului britanic Ozzy Orbourne.

136 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de broaşte amazoniene va purta numele rockerului Ozzy Osbourne

O nouă specie de broaşte amazoniene va purta numele rockerului Ozzy Osbourne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acea broască arboricolă, al cărei strigăt de împerechere seamănă cu cel al liliecilor, a fost descoperită în regiunea amazoniană a Braziliei de cercetătorii de la Muzeul Paraense Emilio Goeldi, informează contactmusic.com.

Pedro Peloso şi colegii săi au observat pentru prima dată acea broască de talie mică în 2009, în cadrul unui studiu despre biodiversitate, realizat într-o arie protejată a pădurii ecuatoriale.

El spune că noua specie de broaşte a fost poreclită de colegii săi "broasca-liliac", având în vedere strigătele ascuţite pe care le emite.

"Acest lucru ne-a făcut să vorbim despre faptul că suntem fani ai lui Ozzy Osbourne şi ai trupei sale Black Sabbath", a adăugat cercetătorul brazilian.

Se spune că Ozzy Osbourne ar fi muşcat capul unui liliac pe care un fan l-ar fi aruncat spre el, pe scenă, în timpul unui concert susţinut de trupa Black Sabbath în 1981.

Noua specie de broscuţe se va numi Dendropsophus ozzyi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici