O stradă din epoca celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim

O parte dintr-o stradă acoperită cu dale datând din epoca celui de-al doilea Templu evreiesc din Ierusalim (200 î.Cr. - 70 d.Cr.), din urmă cu 2.000 de ani, a fost dezgropată în partea orientală anexată Oraşului Sfânt, a anunţat Departamentul israelian pentru Antichităţi.

497 afișări
Imaginea articolului O stradă din epoca celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim

O stradă din epoca celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O stradă din epoca celui de-al doilea Templu, descoperită în Ierusalim

Această stradă, lungă de 40 de metri şi largă de până la doi metri, a fost descoperită în cartierul palestinian Silwan, la circa 550 de metri la sud de Esplanada Moscheilor, în Oraşul Vechi din Ierusalim.

Esplanada Moscheilor este cel mai sacru loc pentru evrei, care îl numesc şi Muntele Templului, fiind, totodată, al treilea loc sfânt pentru musulmani, după Mecca şi Medina din Arabia Saudită. Pe ea se află moscheea Al-Aqsa şi Cupola Stâncii din Ierusalim, două locuri venerate de musulmani.

Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim

În opinia profesorului Ronny Reich, de la Universitatea din Haifa, citat în acest comunicat, strada descoperită reprezenta principalul drum de acces al pelerinilor evrei către Templul din Ierusalim, un tip de metropolă regională în care trăiau peste 25.000 de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici