O străveche statuie romană, scoasă la lumină de o furtună puternică - FOTO

O străveche statuie romană, care a petrecut ultimele două milenii îngropată într-un fost port israelian, a fost readusă la lumină de o furtună puternică de iarnă, care a afectat, în această săptămână, regiunile din apropierea oraşului Ashkelon, informează dailymail.co.uk.

109 afișări
Imaginea articolului O străveche statuie romană, scoasă la lumină de o furtună puternică - FOTO

O străveche statuie romană, scoasă la lumină de o furtună puternică (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Misterioasa statuie din marmură albă, ce reprezintă o femeie purtând o togă dantelată şi o pereche de sandale "frumos detaliate", a fost readusă la lumină, părând că iese direct din mare, după prăbuşirea unei stânci, lovită de vânturi puternice ce suflau cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră şi de valuri uriaşe înalte de peste 12 metri.

Statuia, fără braţe şi fără cap, are o înălţime de aproximativ 1,2 metri, cântăreşte circa 200 de kilograme şi a fost descoperită în vechiul port din Ashkelon, la o distanţă de aproximativ 35 de kilometri de oraşul Tel Aviv.

Statuia datează de pe vremea ocupaţiei romane a unei foste provincii din vestul Iudeei, în urmă cu 1800-2000 de ani. Arheologii israelieni au ridicat statuia cu ajutorul unei macarale şi o vor expune într-un muzeu din apropiere.

La faţa locului au mai fost descoperite rămăşiţele unei foste băi publice romane, decorată cu numeroase mozaicuri colorate.

Tot în Ashkelon, arheologii au descoperit, în 1988, scheletele unor copii în subsolul unei alte băi publice romane, datând din jurul anului 100 e.n.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici