Oamenii nu se tem de accidente, dar le este frică să nu moară în urma sexului

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu în urma căruia au aflat că oamenii se tem mai mult de o moarte provocată de o infecţie cu transmitere sexuală decât de decesul provocat de un accident de circulaţie, informează ProMotor.

1177 afișări
Imaginea articolului Oamenii nu se tem de accidente, dar le este frică să nu moară în urma sexului

Oamenii nu se tem de accidente, dar le este frică să nu moară în urma sexului (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Într-un articol apărut în International Journal of Sexual Health, profesorul de psihologie Terri D. Conley şi colegii săi au constatat că participanţii la studiu cred că există o probabilitate de 7,1% să moară din cauza unui contact sexual neprotejat, comparativ cu o probabilitate de 0,4 % ca ei să-şi găsească sfârşitul printr-un accident de maşină.

Concluzia studiului a fost că oamenii sunt mai precauţi când vine vorba despre sexul neprotejat, spre deosebire de alte riscuri care ţin de siguranţă.

De exemplu, în ciuda faptului că părinţii sunt foarte stricţi în privinţa vieţii sexuale a adolescenţilor, aceştia sunt chiar încântaţi când copiii lor primesc permisul de conducere şi nu le interzic în mod regulat să conducă maşina, scrie ProMotor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici