Ochelarii de soare, indicaţi şi iarna

Medicul oftalmolog Ruxandra Simionescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, vorbeşte despre afecţiunile oculare ce ar putea fi cauzate de frig, soare sau zăpadă, informează www.jurnalul.ro.

293 afișări
Imaginea articolului Ochelarii de soare, indicaţi şi iarna

Ochelarii de soare, indicaţi şi iarna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medicul oftalmolog Ruxandra Simionescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, vorbeşte despre afecţiunile oculare ce ar putea fi cauzate de frig, soare sau zăpadă.

"În sezonul rece, cele mai frecvente afecţiuni oculare sunt conexe virozelor respiratorii. Astfel, răcelile puternice sau gripa pot cauza o secreţie abundentă a glandelor lacrimale (catar conjunctival) sau dureri la nivelul globilor oculari. De asemenea, frigul, razele UV reflectate de zăpadă şi vântul pot provoca aşa-numita «oftalmie de zăpadă», caracterizată prin înroşirea conjunctivei (membrana transparentă ce îmbracă globul ocular), acumulări locale de lichide (edeme), cu lăcrimare abundentă şi senzaţie de «nisip în ochi». Aceasta este o afecţiune lipsită de complicaţii care se rezolvă în 2-3 zile. Există persoane care au o sensibilitate crescută la frig şi care fac reacţii asemănătoare cu cele alergice, manifestate prin lăcrimare şi jenă oculară", spune medicul Ruxandra Simionescu.

Citeşte mai multe despre ochelarii de soare, indicaţi şi iarna pe www.jurnalul.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici