Omenirea se confruntă cu o „sinucidere colectivă” din cauza crizei climatice, avertizează şeful ONU

António Guterres le spune guvernelor că „jumătate din populaţia umană la nivel global este în pericol”, în timp ce ţările se luptă cu căldura extremă

2723 afișări
Imaginea articolului Omenirea se confruntă cu o „sinucidere colectivă” din cauza crizei climatice, avertizează şeful ONU

Hepta

Incendiile şi valurile de căldură care fac ravagii arată că omenirea se confruntă cu o „sinucidere colectivă”, a avertizat secretarul general al ONU, în timp ce guvernele din întreaga lume se străduiesc să protejeze oamenii de impactul căldurii extreme.

António Guterres le-a spus miniştrilor din 40 de ţări reuniţi pentru a discuta despre criza climatică: „Jumătate din umanitate se află în zona de pericol, din cauza inundaţiilor, secetei, furtunilor extreme şi incendiilor de vegetaţie. Nicio naţiune nu este imună. Cu toate acestea, continuăm să ne hrănim dependenţa de combustibili fosili”.

El a adăugat: „Avem de ales. Acţiune colectivă sau sinucidere colectivă. Este în mâinile noastre”. 

Incendiile au făcut ravagii în weekend în toată Europa şi în America de Nord. 

În Marea Britanie, a fost emisă o avertizare de căldură extremă, fiind aşteptate cele mai crescute temperaturi înregistrate vreodată în Marea Britanie - de peste 40 grade Celsius în unele locuri.

În America de Sud, situl arheologic Macchu Picchu a fost ameninţat de incendiu. Căldura extremă a doborât recorduri în întreaga lume în ultimele luni, deoarece valurile de căldură au lovit India şi Asia de Sud, seceta a  devastat părţi din Africa şi valuri de căldură fără precedent la ambii poli i-au uimit simultan pe oamenii de ştiinţă în martie.

Miniştrii reuniţi la Berlin pentru o conferinţă de două zile despre climă, cunoscută sub numele de Dialogul climatic de la Petersberg, vor discuta despre vremea extremă, precum şi despre creşterea preţurilor la combustibilii fosili şi la alimente şi impactul crizei climatice.  

Perspectivele pentru Cop27 s-au diminuat considerabil în ultimele luni, deoarece creşterile preţurilor la energie şi alimente au cuprins guvernele într-o criză inflaţionistă a costului vieţii, determinată parţial de ieşirea treptată a pandemiei de Covid-19 şi exacerbată de războiul din Ucraina, transmite The Guardian

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici