Otzi, omul preistoric, îşi arată faţa după 5.300 de ani - FOTO

De când a fost descoperit în 1991, identitatea lui Otzi, vânătorul preistoric, a fost înconjurată de mister. O mumie fără chip, reprezentând o epocă apusă a omenirii. Însă cercetătorii au reuşit în final să reconstituie chipul faimoasei mumii.

1888 afișări
Imaginea articolului Otzi, omul preistoric, îşi arată faţa după 5.300 de ani - FOTO

Otzi, omul preistoric, îşi arată faţa după 5.300 de ani (Imagine: Daily Mail)

Folosind imagini 3D cu ajutorul tehnologiei medico-legale, doi artişti olandezi, Alfons şi Adrie Kennis, au reconstituit cu migală înfăţişarea lui Otzi, informează Daily Mail..

Reconstituirea este expusă alături de mumia vânătorului preistoric la Muzeul de arheologie din Tirolul de Sud, Bolzano, Italia.

Otzi, "Omul gheţurilor", a fost descoperit conservat în gheaţă de nişte turişti germani, în 1991, în munţii Alpi, la graniţa dintre Italia şi Austria. Corpul acestuia era îmbrăcat cu haine de blană, sandale de piele şi purta un arc, săgeţi şi un topor din cupru. Omul preistoric avea aproximativ 46 de ani şi a avut parte de o moarte violentă.

Examinarea mumiei a scos la iveală faptul că era rănit de o săgeată şi, posibil, lovit de un buzdugan în faţă.

Se pare că săgeata a atins o arteră de sub clavicula stângă, ceea ce a dus la o hemoragie masivă. Faptul că săgeata a fost scoasă înainte de moartea vânătorului, nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia.

Descoperirea mumiei a fost crucială pentru înţelegerea felului în care au trăit oamenii preistorici.

Arheologii cred că Otzi se poate să fi fost un vânător sau războinic ucis într-o încăierare de un trib rival. Omul gheţurilor avea aproape 1,60 m înălţime, suferea de artrită şi avea paraziţi intestinali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici