Premieră. Primul test de sarcină pe bază de salivă din lume va fi pus pe piaţă

  • Salignostics, un start-up medical cu sediul la Ierusalim, intenţionează să vândă primul şi singurul kit de test de sarcină rapid pe bază de salivă din lume, a declarat compania, citată de Jerusalem Post.
  • Vânzările SaliStick urmează să înceapă la începutul anului viitor.
619 afișări
Imaginea articolului Premieră. Primul test de sarcină pe bază de salivă din lume va fi pus pe piaţă

FOTO Hepta

Salignostics a finalizat cu succes teste clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât şi neînsărcinate, şi a finalizat mii de teste analitice.

Pornind de la aceleaşi principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov - kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID - Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă şi oferă rate de detectare dovedite şi precise pentru sarcina timpurie.

Piaţa globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile intervievate ar opta pentru un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiţionale de detectare a sarcinii.

Kitul de testare a antigenului salivar COVID al Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi comercializat în întreaga Europă şi este singurul test rapid de testare a antigenului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Naţional de Sănătate din SUA. Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de kituri în Europa şi Africa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici