Probleme de sănătate pentru care nu trebuie să ne grăbim la bisturiu

O simplă inflamare a amigdalelor nu presupune neapărat scoaterea acestora, spun medicii ORL. Specialiştii completează că respiraţia dificilă întâlnită mai ales în rândul copiilor se datorează polipilor. Atenţie însă: aceştia trebuie scoşi doar atunci când ajung la maturitate, deoarece pot reapărea odată cu trecerea anilor.

29 afișări
Imaginea articolului Probleme de sănătate pentru care nu trebuie să ne grăbim la bisturiu

Probleme de sănătate pentru care nu trebuie să ne grăbim la bisturiu (Imagine: Mediafax Foto)

"Numai medicul poate spune dacă polipii au ajuns la maturitate, în urma unui control ORL. Părinţii ar trebui să acorde o atenţie deosebită atunci când copilul respiră greu pe nas sau pe gură", spune dr. Irina Manoliu, specialist ORL.

Potrivit medicilor specialişti, cel mai adesea sunt afectaţi copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, însă nu este exclus ca această afecţiune să apară mai devreme sau mai târziu, chiar la vârsta adultă.

Citeşte mai multe despre problemele de sănătate pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici