Purceluşi care strălucesc în întuneric, creaţi de Crăciun, cu ajutorul ADN-ului unor meduze - VIDEO

Cercetătorii din China au creat în laborator, cu ocazia Crăciunului, 10 purceluşi care strălucesc în întuneric sub acţiunea razelor fluorescente, cu ajutorul unei tehnici inventate de oamenii de ştiinţă de la Facultatea de medicină Manoa din cadrul Universităţii Hawaii.

440 afișări
Imaginea articolului Purceluşi care strălucesc în întuneric, creaţi de Crăciun, cu ajutorul ADN-ului unor meduze - VIDEO

Purceluşi care strălucesc în întuneric, creaţi de Crăciun, cu ajutorul ADN-ului unor meduze - VIDEO

Potrivit huffingtonpost.com, cercetătorii de la Universitatea de Agricultură din China de Sud au reuşit această performanţă insolită prin injectarea unei proteine fluorescente, extrasă din ADN-ul unor meduze, în embrionii de porc, obţinând astfel în laborator 10 purceluşi care strălucesc în nuanţe de verde.

Aceeaşi tehnică a fost utilizată în Turcia, la începutul acestui an, pentru a crea primii iepuraşi care strălucesc în întuneric. În aceeaşi ţară se lucrează în prezent pentru obţinerea unor oi "fluorescente".

Oamenii de ştiinţă nu creează aceste animale de fermă pentru a obţine un fel de "decor de sezon". Scopul cercetătorilor este acela de a inventa o metodă eficientă şi ieftină pentru a putea introduce în corpul uman o genă cu efecte benefice cu scopul de a trata o serie de maladii genetice.

Medicul Stefan Moisyadi de la Universitatea din Hawaii spune că această tehnică va fi benefică pentru multe persoane care suferă de o maladie sangvină rară, denumită hemofilie. "Putem să producem astfel enzime, mult mai ieftin, lucrând pe animale, decât într-o uzină care ar costa multe milioane de dolari pentru a fi construită".

Potrivit aceluiaşi cercetător, cei 10 purceluşi din China nu au fost deloc afectaţi de acea proteină cu efect fluorescent şi vor avea probabil o speranţă de viaţă egală cu a tuturor semenilor lor. "Lumina verde este doar un marker ce arată că metoda funcţionează perfect", a spus Stefan Moisyadi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici