Rusia se opune combinării vaccinurilor AstraZeneca şi Sputnik V

  • Decizia aparţine Comitetul de etică al Ministerului rus al Sănătăţii.
  • Comitetul a refuzat să aprobe efectuarea studiilor clinice în Rusia.
  • Anunţul a fost făcut vineri un oficial AstraZeneca pentru Reuters.
143 afișări
Imaginea articolului Rusia se opune combinării vaccinurilor AstraZeneca şi Sputnik V

Rusia se opune combinării vaccinurilor AstraZeneca şi Sputnik V

Irina Panarina, directorul general al AstraZeneca în Rusia şi Eurasia, a declarat că asta nu înseamnă că testele nu vor fi niciodată aprobate sau că vor fi interzise definitiv.

Înainte de decizia Comisiei, ea a spus că AstraZeneca a primit întrebări despre teste de la Ministerul Sănătăţii şi că se pregătesc răspunsurile pentru a fi trimise săptămâna viitoare.

În Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite şi Belarus au fost aprobate studii clinice pe oameni cu vaccinul de la AstraZeneca combinat cu Sputnik V.

Ambele vaccinuri implică două doze. Însă Sputnik foloseşte vectori virali diferiţi pentru cele două doze ale sale.

Ideea studiilor este ca participanţii să primească mai întâi vaccinul AstraZeneca şi apoi prima doză Sputnik V, 29 de zile mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici