Sânge artificial în cantităţi uriaşe din celulele stem

Problema lipsei de sânge pentru transfuzii ar putea fi rezolvată foarte curând, prin crearea de sânge artificial pornind de la celulele embrionice, relatează Live Science.

13 afișări
Imaginea articolului Sânge artificial în cantităţi uriaşe din celulele stem

Sânge artificial în cantităţi uriaşe din celulele stem

Cei care au făcut acest anunţ sunt cercetătorii din Marea Britanie, care susţin şi că vor putea produce o cantitate nelimitată de sânge uman sintetic. Proiectul lor urmează să fie făcut public săptămâna aceasta, iar primele transfuzii cu sânge complet artificial vor fi posibile în maximum trei ani.

Citeşte mai multe despre transfuziile cu sânge artificial pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici