”Step-Hear” este aplicaţia pentru nevăzători, propusă în Constanţa. Aceasta uşurează folosirea mijloacelor de transport în comun

  • O aplicaţie care va facilita orientarea persoanelor cu deficienţe de vedere, pentru a putea folosi independent mijloacele de transport în comun, a fost prezentată la Constanţa, aceasta urmând să fie sprijinită de autorităţi.
  • Şoferul va fi notificat că o astfel de persoană urmează să urce în autobuz.
638 afișări
Imaginea articolului ”Step-Hear” este aplicaţia pentru nevăzători, propusă în Constanţa. Aceasta uşurează folosirea mijloacelor de transport în comun

”Step-Hear” este aplicaţia pentru nevăzători propusă în Constanţa. Aceasta uşurează folosirea mijloacele de transport în comun

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Constanţa, iar aceştia au prezentat soluţia inteligentă „Step-Hear”, care are ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi prin intermediul unei aplicaţii care va facilita îndrumarea şi orientarea în diverse medii.

Aplicaţia pune la dispoziţia utilizatorului un ghid audio ce oferă asistenţă, pentru a elimina unele obstacole în activităţile lor zilnice, oferind îndrumări precise pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere.

Un alt avantaj al softului îl reprezintă, notificarea şoferului autobuzului în momentul în care o persoană cu dizabilităţi aşteaptă să urce în mijlocul de transport în comun.

„Acest proiect inovator rezidă atât din necesitate, cât şi dintr-o mare dorinţă de a asigura independenţa şi siguranţa persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Mihai Lupu.

Acesta a precizat că instituţia pe care o conduce va susţine întotdeauna orice proiect care poate contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor judeţului Constanţa, prin dezvoltarea tehnologiilor de accesibilitate, crearea independenţei personale şi a egalităţii sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici