Teleportarea energiei? Fizicienii au descoperit cum se poate

În 1993, Charlie Bennet, de la Centrul de Cercetare Watson din New York şi câţiva colegi au reuşit să transmită cuante de informaţie dintr-un punct în altul, fără a traversa spaţiul dintre ele.

112 afișări
Imaginea articolului Teleportarea energiei? Fizicienii au descoperit cum se poate

Teleportarea energiei? Fizicienii au descoperit cum se poate

Acum, Masahiro Hotta de la Universitatea Tohoku din Japonia a venit cu o idee mai exotică. De ce nu s-ar folosi aceleaşi principii cuantice pentru teleportarea energiei? Procesul teleportării implică o măsurare a fiecarei perechi de particule. Japonezul a demonstrat că, alegând cu grijă măsurarea ce va fi efectuată asupra particulei următoare, este posibilă extragerea energiei originale.

Citeşte mai multe despre teleportarea energiei pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici