Undă verde dezvoltării lansatorului Ares

NASA a dat undă verde, miercuri seară, dezvoltării proiectului Ares, sistemul de lansare care va succeda navetei începând din 2015 şi care urmează să îi transporte pe americani pe Lună până în 2020.

45 afișări
Imaginea articolului Undă verde dezvoltării lansatorului Ares

Undă verde dezvoltării lansatorului Ares

Această decizie a fost anunţată la finalul unei anchete detaliate privind conceperea rachetei, la finalul căruia responsabilii agenţiei spaţiale americane s-au declarat încrezători că Ares va îndeplini toate condiţiile tehnice şi de securitate cerute, respectând şi bugetul prevăzut.

"Aceasta este o etapă cheie în dezvoltarea Ares 1", a declarat Rick Gilbrech, director al NASA însărcinat cu sistemele de explorare spaţială.

"Succesul acestui test arată că elaborarea tehnică şi realizarea Ares 1 sunt stabilite pe baze solide care ne apropie de construcţia următorului mod de transport spaţial al Americii", a adăugat el.

Cele trei navete ale flotei vor fi scoase din serviciu de la 1 octombrie 2010, după ce încheie construcţia Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi după circa 30 de ani de zboruri.

Începând din 2015, rachetele Ares 1 vor lansa capsule de explorare Orion capabile să transporte un echipaj de patru până la şase astronauţi şi mici încărcături către ISS.

Ares 1 va fi utilizat pentru misiuni tur-retur către Lună şi alte destinaţii, în următoarele decenii.

Examenul preliminar al conceptului Ares 1 a fost coordonat de Marshall Space Flight Center al NASA din Huntsville.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici