Video VIDEO Imagini impresionante cu erupţia vulcanului din Islanda

Un vulcan a erupt în Peninsula Reykjanes din Islanda, punând în alertă ţăra insulară.

532 afișări

Se pare că erupţia a avut loc la aproximativ 3,5 km de oraşul Grindavik, care a fost evacuat în noiembrie după ce o activitate seismică puternică a avariat case şi a ridicat temeri privind o erupţie iminentă.

O înregistrare video a arătat momentul erupţiei ca o străfulgerare de lumină care a luminat cerul.

Magnus Tumi Gudmundsson, un om de ştiinţă care a survolat locul marţi dimineaţă la bordul unui zbor de cercetare al pazei de coastă, a declarat pentru RUV că estimează că a fost deja aruncată de două ori mai multă lavă decât întreaga erupţie de o lună din peninsulă din această vară.

Gudmundsson a declarat că se aşteaptă ca erupţia să continue să scadă în intensitate, dar că oamenii de ştiinţă nu au nicio idee despre cât ar putea dura.

"Se poate termina într-o săptămână, sau ar putea dura destul de mult", a spus el.

Islanda, care se află deasupra unui punct fierbinte vulcanic din Atlanticul de Nord, are în medie o erupţie la fiecare patru-cinci ani. Cea mai mare din ultima vreme a fost erupţia din 2010 a vulcanului Eyjafjallajokull, care a aruncat nori uriaşi de cenuşă în atmosferă şi a dus la închiderea pe scară largă a spaţiului aerian deasupra Europei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici