Charles Michel: UE şi SUA vor coopera intens în domeniul comercial şi în protejarea climei

  • SUMMIT | Charles Michel: Uniunea Europeană şi SUA vor coopera intens în domeniul comercial şi în protejarea climei.
  • Preşedintele Consiliului European: "Avem o istorie comună cu SUA, am configurat o mare parte a secolului trecut, iar acum este momentul să configurăm acest secol"
129 afișări
Imaginea articolului Charles Michel: UE şi SUA vor coopera intens în domeniul comercial şi în protejarea climei

FOTO: Profimedia

Uniunea Europeană şi Statele Unite au stabilit intensificarea cooperării în combaterea pandemiei, în protejarea climei şi în domeniile comercial şi digital, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European, după întâlnirea cu preşedintele american, Joseph Biden.
 
"A fost o plăcere să îl găzduim astăzi pe preşedintele Joe Biden. Avem o istorie comună cu Statele Unite, am configurat o mare parte a secolului trecut, iar acum este momentul să configurăm acest secol. Imediat după alegerea în funcţie a preşedintelui Biden, eu am spus că Uniunea Europeană şi Statele Unite trebuie să construiască un nou pact fondator, pentru o alianţă mai puternică şi o lume mai bună. Şi trebuie să începem acţiunile imediat", a declarat Charles Michel după summitul UE-SUA, desfăşurat la Bruxelles.
 
"Consiliul European a avut o dezbatere în luna decembrie pe tema strategiei privind relaţia noastră transatlantică, l-am găzduit pe preşedintele Biden la o reuniune virtuală în martie, iar ulterior echipele noastre au lucrat foarte intens în ultimele săptămâni şi ore pentru a converti intenţiile în decizii foarte concrete şi operaţionale. Iar rezultatul este un comunicat comun foarte extins. (...) Astăzi, ne-am concentrat pe patru domenii principale de cooperare: COVID-19, modificările climatice, comerţ-investiţii-tehnologie, precum şi democraţie, pace şi securitate. În primul rând, vrem să trimitem pandemia COVID-19 în cărţile de istorie, iar acest lucru se poate face doar prin cooperare internaţională. Trebuie să obţinem acest lucru prin a asigura că populaţia lumii are acces la vaccinuri. (...) Redresarea mondială trebuie să însemne redresare pentru toată lumea, nu doar pentru puţine persoane. Avem datoria şi interesul de a oferi asistenţă naţiunilor mai puţin dezvoltate, atât pentru combaterea pandemiei, cât şi pentru a-şi reveni din punct de vedere economic", a afirmat Charles Michel, în conferinţa de presă, vizualizată de MEDIAFAX.
 
"Am abordat şi tema schimbărilor climatice. Am decis să înfiinţăm un Grup de acţiune climatică UE-SUA, pentru intensificarea cooperării cât mai mult posibil. Uniunea Europeană a afirmat intenţia de a juca un rol de lider la nivel internaţional în contracararea încălzirii climatice, am abordat tema preţului emisiilor de dioxid de carbon, a fondurilor ecologice şi importanţa mobilizării sectoarelor private, am discutat despre importanţa oferirii de susţinere ţărilor în dezvoltare, în contextul schimbărilor climatice (...)", a precizat preşedintele Consiliului European.
 
"Am abordat şi teme comerciale, privind inovarea, teme digitale şi am stabilit să relansăm în mod energic cooperarea cu Statele Unite", a subliniat Charles Michel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici