Coaliţia internaţională condusă de SUA admite uciderea a peste 1.300 de civili în Orientul Mijlociu

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite a recunoscut, vineri, că peste 1.300 de civili au fost ucişi în ultimii cinci ani în raiduri aeriene antiteroriste efectuate în Irak şi Siria, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1274 afișări
Imaginea articolului Coaliţia internaţională condusă de SUA admite uciderea a peste 1.300 de civili în Orientul Mijlociu

Coaliţia internaţională condusă de SUA admite uciderea a peste 1.300 de civili în Orientul Mijlociu

În perioada august 2014 - aprilie 2019, coaliţia internaţională coordonată de SUA a efectuat 24.502 raiduri aeriene în Irak şi Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

"În această perioadă, conform evaluărilor realizate pe baza informaţiilor disponibile, este probabil ca 1.302 civili să fi fost ucişi în mod neintenţionat în raiduri ale coaliţiei", se arată într-un comunicat oficial difuzat vineri.

Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), peste 3.800 de civili, inclusiv circa 1.000 de copii, au fost ucişi doar în Siria.

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite dă asigurări că ia toate măsurile de precauţie pentru evitarea riscurilor asupra populaţiei civile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici