COMENTARIU Lelia Munteanu. Pe Preşedinte n-are cine să-l citească

1309 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Pe Preşedinte n-are cine să-l citească

COMNTARIU Lelia Munteanu. Pe Preşedinte n-are cine să-l citească

Nu l-am mai văzut de când planta pomişori pe teren nisipos. Adică de acum vreo săptămână, când valul trei tocmai ne ajunsese la gât.
 
Nici azi nu l-am văzut, fiindcă mai nou sădeşte scrisori. Preşedintele ne scrie lungi epistole. Despre protestele de stradă. Despre virus – „Virusul nu are culoare politică, nici opinii". (Virusul nu, microbii - da. Ce-a fost ciuma roşie?). Despre solidaritate. A cui cu cine? Un singur clăpar face cât mâncarea pe o lună a amarăşteanului care urlă de foame în Piaţa Victoriei.
 
Un singur cuvânt lipseşte din epistolă: ÎNCREDERE. S-a pierdut.    
 
În iunie 2018, Klaus Magnus ne informa că rata analfabetismului funcţional a afectat 42 la sută din populaţie. Astfel încât Preşedintele trăieşte pe dos experienţa personajului márquezian, colonelul căruia n-avea cine să-i scrie.
 
Pe Preşedinte n-are cine să-l citească. 48 la sută dintre români n-au timp, ocupaţi să termine de parcurs Hotărârea nr. 20 din 25.03.2021 cu noile restricţii. Ceilalţi se bulucesc fără mască în tunelul întunecos al prezentului imediat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici