După ce a amendat Google cu 8 miliarde de euro, „Doamna de fier a UE” îşi caută alt loc de muncă

Daneza Margrethe Vestager părăseşte Comisia Europeană pentru a candida la postul de şefă a Băncii Europene de Investiţii.

30790 afișări
Imaginea articolului După ce a amendat Google cu 8 miliarde de euro, „Doamna de fier a UE” îşi caută alt loc de muncă

Margrethe Vestager părăseşte Comisia Europeană. „Doamna de fier a UE”, care s-a remarcat pentru războiul împotriva giganţilor americani ai tehnologiei, renunţă la rolul de şef al Comunităţii Antitrust pentru a candida în fruntea Băncii Europene de Investiţii.

Candidată oficială la funcţia de viitor preşedinte al instituţiei de credit din Luxemburg, daneza a decis să renunţe la rolul său în cadrul colegiului comisarilor. O alegere acceptată de preşedinta Executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

Vestager şi-a luat concediu fără plată atât timp cât îi va trebui să se pregătească cursa pentru şefia BEI. Noul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii va intra în funcţie în ianuarie, dar decizia cu privire la cine va fi succesorul lui Wener Hoyer, actualul număr 1 al instituţiei al cărei acţionari sunt statele membre UE, este aşteptată pentru jumătatea lunii septembrie.

Până la data respectivă, miniştrii de Finanţe ai celor 27 de ţări vor trebui să ia o decizie, iar în cazul unui răspuns negativ, Vestager şi-ar putea relua funcţiile la Comisie. Deocamdată, însă, explică persoana în cauză, „mă voi concentra pe candidatura mea”.

Echipa von der Leyen pierde al doilea dintre cei doi vicepreşedinţi executivi, după plecarea lui Frans Timmermans, care a părăsit portofoliul ca să câştige alegerile pentru şeful Partidului Laburist din ţara lui.

În ultimii ani, Vestager s-a remarcat prin atitudinea dură afişată împotriva marilor companii de internet din SUA, în special Google. Împotriva acestei companii, a aplicat amenzi totale de peste 8 miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici