Elveţia pune vaccinul pe „hold” şi nu-l autorizează deocamdată. Medicul Cristian Repciuc îţi explică de ce

  • Swissmedic va începe autorizarea unui vaccin în a doua jumătate a lunii ianuarie
  • Elveţia are 8,57 de milioane de locuitori şi 5.566 de decese pe fondul COVID
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.262 de cazuri noi de coronavirus
8810 afișări
Imaginea articolului Elveţia pune vaccinul pe „hold” şi nu-l autorizează deocamdată. Medicul Cristian Repciuc îţi explică de ce

Elveţia pune vaccinul pe „hold” şi nu-l autorizează. Medicul Cristian Repciuc îţi explică de ce

Ai văzut că Marea Britanie a început vaccinarea pentru COVID. În vreo trei săptămâni, serul de la Pfizer ajunge şi la noi, dar şi în alte state UE. Hai să îţi arăt cum e în Elveţia.

Autorităţile de aici nu se grăbesc că autorizeze vaccinul. De ce? Îţi explică doctorul Cristian Repciuc, stabilit în Elveţia.

„Este cam rapid, cam precipitat. Nu că ar fi periculos, sau ceva de genul ăsta. Dar în ce investim noi, banii? Dacă se doveşte că vaccinul va funcţiona doar 6 luni, sau 8 luni? După asta ce facem? Mai vaccinăm o dată? Dacă nu dă imunitate prelungită?”, a declarat Cristian Repciuc, medic în Elveţia, pentru Aleph News

De altfel, Elveţia nu are o procedură de autorizare de urgenţă a unui vaccin.

Nici măcar în pandemie.

Aşteaptă finalizarea fazei a treia a sudiilor clinice.

„Ne lipsesc date despre eficacitatea studiilor clinice şi despre subgrupele care au participat la aceste studii mari. Swissmedic, de exemplu vrea să ştie despre bolile preexistente ale persoanelor care au luat parte la aceste studii. Nu ştiu nimic despre aceste persoane. Aceste vaccinuri dezvoltate rapid au nevoie de un grad ridicat de încredere”, a mai spus Cristian Repciuc, medic în Elveţia.

În momentul în care vaccinul va fi autorizat, Guvernul elveţian vrea să imunizeze 70.000 de persoane pe zi.

A încheiat contracte cu trei companii, pentru 13 milioane de doze.

 

ELVEŢIA A ÎNCHEIAT CONTRACTE CU:

Phizer & BioNTech – 4,5 milioane de doze

AstraZeneca – 5,3 milioane de doze

Moderna – 3 milioane de doze

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici