Eurodeputat român, în cazul arestării lui Alexei Navalny: „Rusia se transformă pe zi ce trece într-un gulag şi avem obligaţia să acţionăm”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, în plenul Parlamentului European, că „Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag”: „Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să îşi elimine opoziţia, ne obligă pe toţi la acţiune”.

3476 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat român, în cazul arestării lui Alexei Navalny: „Rusia se transformă pe zi ce trece într-un gulag şi avem obligaţia să acţionăm”

Eurodeputat român, în cazul arestării lui Alexei Navalny: „Rusia se transformă pe zi ce trece într-un gulag şi avem obligaţia să acţionăm”

„Este absolut şocant ceea ce se întâmplă în aceste zile. În primul rând, pentru că asistăm la ceva la care nu se aştepta nimeni, pentru că, după ce medicii europeni au demonstrat că Rusia lui Putin a încercat să lichideze fizic o voce care deranjează Kremlinul, răspunsul primit este că, atunci când această voce se întoarce acasă, este din nou reţinută. Aveţi în faţa dumneavoastră, domnul vicepreşedinte, o mare provocare. Ea implică acţiune din partea Uniunii Europene, pentru că milioane de oameni cu acelaşi curaj pe care îl are Alexei Navalny în Rusia se uită cu speranţă spre Europa. Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag şi avem obligaţia să acţionăm, pentru că ceea ce demonstrează în aceste zile Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să îşi elimine opoziţia, ne obligă pe toţi la acţiune”, afirmă în plenul Parlamentului European Eugen Tomac.

Alexei Navalny a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Iniţial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autorităţile au schimbat aeroportul deoarece Navalny era aşteptat de numeroşi susţinători.

După ce a coborât din avion, dizidentul a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de poliţişti, el a solicitat să fie însoţit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Alexei Navalny este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit şi, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
rusia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici