Eveniment istoric: O companie americană anunţă primul transport turistic spaţial

  • Compania lui Elon Musk vrea să trimită patru turişti pe orbită
  • Va fi folosită o capsulă specială care va fi testată în lunile următore
  • Va fi primul zbor turistic în spaţiu din istorie şi va dura cinci zile
1031 afișări
Imaginea articolului Eveniment istoric: O companie americană anunţă primul transport turistic spaţial

Eveniment istoric: Compania lui Elon Musk anunţă primul transport turistic spaţial

Compania spaţială americană SpaceX anunţă primul transport turistic spaţial din istorie

Acesta ar urma să fie primul zbor turistic în spaţiu asigurat în totalitate de tehnologie americană. Misiunea va dura cinci zile şi este estimată să aibă loc la sfârşitul anului viitor sau în prima jumătate a anului 2022.

SpaceX îi va transporta pe turiştii spaţiali la bordul capsulei sale Crew Dragon, pe care a conceput-o pentru a transporta astronauţii NASA.

Crew Dragon va atinge o altitudine de două până la trei ori mai mare comparativ cu orbita Staţiei Spaţiale Internaţionale, care orbitează la o altitudine medie de 400 kilometri în jurul planetei.

Capsula specială va fi testată şi va face primul zbor cu echipaj uman în lunile următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici