Gică Popescu, despre şansa României după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020: Spania va câştiga grupa detaşat

Gică Popescu e de părere că România a avut noroc la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020. "Baciul" spune că Spania va câştiga detaşat Grupa F, în timp ce tricolorii se vor duela cu Suedia şi Norvegia pentru locul secund.

4953 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu, despre şansa României după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020: Spania va câştiga grupa detaşat

Gică Popescu, despre şansa României după tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020: Spania va câştiga grupa detaşat

Fostul căpitan al Barcelonei e de părere că nu putem avea pretenţii la adversari mai slabi, cât timp suntem în urna a patra valorică.

"Avem şansa a doua. Eu cred că Spania pleacă cu prima şansă, iar noi ne batem cu Norvegia şi Suedia pentru locul 2. Este o grupă accesibilă, ţinând cont că puteam pica cu adversari mai dificili. Cu Suedia am jucat la Craiova şi am câştigat. Fiind în a patra urnă valorică, era dificil să avem adversari mai slabi. Când eşti în urna a patra valorică, trebuie să te rogi să ai adversari mai slabi. Ca să ajungem la turneul final trebuie să câştigi cu adversari cum ar Suedia sau Norvegia. Nu câştigi, stai acasă. Noi suntem a patra urnă valorică, ce vreţi? Cu cine să cădem? Cât timp eşti a patra urnă valorică, este greu să ai adversari slabi.

Eu cred că suntem trei echipe care ne luptăm pentru locul 2. Spania va câştiga grupa detaşat. Va trebui să fim mult mai buni decât în Liga Naţiunilor. Mă raportez la meciul cu Serbia de acasă, când n-am avut nicio ocazie de gol contra unei echipe din a treia urnă valorică. Dacă vrem să ne calificăm, din punct de vedere al fotbalului trebuie să producem mai mult. Nu ştiu ce filosofie are Contra, n-am fost la nicio şedinţă de pregătire a echipei naţionale. Trebuie să ne uităm şi la materia primă pe care Contra o are la dispoziţie. Trebuie să ne raportăm la jucătorii pe care îi are la dispoziţie", a spus Gică Popescu, pentru Digi Sport.

Gică Craioveanu a analizat duelurile dintre România şi Spania din preliminariile EURO 2020

Gică Craioveanu (50 de ani) a făcut o analiză a punctelor tari şi a punctelor slabe ale României în faţa Spaniei, echipă pe care naţionala lui Contra o va întâlni în campania de calificare pentru EURO 2020.

Obişnuit cu fotbalul din Primera, fostul fotbalist este conştient că principalul pericol va veni la fazele fixe. Pique şi Ramos vor pune probleme serioase apărării noastre. În privinţa punctului forte ale României, Craioveanu consideră că arma contraatacului este ”antidotul” împotriva unei echipe masive în defensivă. Îi dă ca exemplu pe Stanciu, Mitriţă şi Chipciu. “Clar că la faze fixe au avantaj imens, dar nu uita că, la unu contra unu, îi prinde piticul meu atomic şi le rupe şira spinării. Fotbalul nu e numai fizic, fotbalul e talent. Nici Spania nu mai domină adversarii ca pe vremea lui Xavi, Xabi Alonso, are şi ea probleme. A pierdut cu Rusia.

S-a egalat foarte mult fotbalul. Deci îi ai în echipă pe Săpunaru, Chiricheş, Paul Anton, să se apere la faze fixe. Paul Anton, la mijlocul terenului, e un bursuc, un jucător puternic, un taur. Poţi să consideri că diferenţa o va face Stanciu, Mitriţă, Chipciu. Deci noi, ca şi talent, stăm bine. Chiar nu mi-e frică de Norvegia”, a spuns Craioveanu pentru DigiSport.

România face parte din Grupa F a preliminariilor EUEO 2020, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta. Tragerea la sorţi a avut loc duminică la Dublin, iar Cosmin Contra şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, au fost prezenţi în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici