INHGA: Cod portocaliu de inundaţii pentru bazine hidrografice din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri seară, un cod portocaliu de inundaţii pentru bazine hidrografice din judeţele Gorj,Vâlcea şi Argeş, valabil de la ora 21.30, până sâmbătă dimineaţă, la ora 9.00, fiind posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile mici.

1008 afișări
Imaginea articolului INHGA: Cod portocaliu de inundaţii pentru bazine hidrografice din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

INHGA: Cod portocaliu de inundaţii pentru bazine hidrografice din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, de vineri seară, de la ora 21:30 şi până sâmbătă dimineaţă, la ora 09:00, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, existând posibilitatea unor depăşiri ale cotelor de inundaţie, potrivit INHGA.

Aceste fenomene vor avea loc pe râurile următoarele bazine hidrografice: afluenţii Jiului aferenţi sectorului S.H. Sadu - S.H. Rovinari, Gilort - bazin superior amonte S.H. Târgu Cărbuneşti, Amaradia - bazin superior (judeţul Gorj), Lotru, Olteţ – bazin superior, afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru - amonte Ac. Drăgăşani (judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş), se arată în informarea INHGA.

De asemenea, fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice superioare ale râurilor Gilort şi Olteţ, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici