Ion Cristoiu: Nici o lacrimă pentru Donald Trump! A fost un brav susţinător al Statului paralel din România

  • Ion Cristoiu: În România, alegerile din SUA au fost urmărite cu o patimă mai mare în multe cazuri decît alegerile prezidenţiale postdecembriste. Această emoţie ciudată, pentru că pînă la urmă se alege preşedintele Americii şi nu al României, are o explicaţie simplă: Foarte mulţi români sînt trumpişti
  • Ion Cristoiu: Pe vremea cînd Binomul SRI-DNA, la indicaţiile exprese de la Cotroceni, declanşase în România Teroarea Cătuşelor (a se vedea sinistrul an 2015!), românii au văzut în venirea lui Donald Trump la Casa Albă şansa ca România să scape de cancerul Statului Paralel
  • Ion Cristoiu: În ţara noastră, Donald Trump a fost un brav susţinător al Statului paralel. Mai întîi prin binecuvîntarea sistematică dată celui care comandă Statul Paralel, Klaus Iohannis. Apoi prin trimiterea în România a unui ambasador de teapa lui Adrian Zuckerman.
31299 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Nici o lacrimă pentru Donald Trump! A fost un brav susţinător al Statului paralel din România

Ion Cristoiu: Nici o lacrimă pentru Donald Trump! A fost un brav susţinător al Statului paralel din România

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că românii nu au de ce să plângă după Donald Trump dacă acesta va pierde cursa prezidenţială deoarece liderul de la Casa Albă s-a dovedit un luptător împotriva statului paralel doar la el în ţară, în România el girându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. artizanul sinistrului an al Cătuşelor, 2015.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

“La ora la care scriu şi postez acest comentariu, nu se ştie cine a fost declarat cîştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA. Eu însă am convingerea – şi nu e prima dată cînd o susţin public fără să şovăi – că Joe Biden va fi învingătorul. Fireşte, Donald Trump cere oprirea numărătorii în statele cheie, invocă, la fel ca în zilele anterioare, fraude electorale, multe dintre postările sale de Twitter părînd copiate din declaraţiile liderilor români postdecembrişti după ce au pierdut alegerile – locale, parlamentare sau chiar prezidenţiale –, suporterii lui Donald Trump, de o determinare pe care la noi n-au avut-o suporterii nici unui partid, postează pe reţelele sociale dovezi foto sau video ale lucrurilor suspecte petrecute în timpul numărării voturilor. Eu cred însă că pînă la urmă Donald Trump, starletă pînă-n măduva oaselor, ar putea să vadă în recunoaşterea înfrîngerii un show de succes şi să recunoască victoria lui Joe Biden. Nu de alta, dar şi el ştie că Joe Biden e beneficiarul votului prin corespondenţă, preferat de electoratul democrat de teama Pandemiei, spre deosebire de electoratul lui Donald Trump, care a mers la vot pe 3 noiembrie 2020.

În România alegerile din SUA au fost urmărite cu o patimă mai mare în multe cazuri decît alegerile prezidenţiale postdecembriste. Această emoţie ciudată, pentru că pînă la urmă se alege preşedintele Americii şi nu al României, are o explicaţie simplă:

Foarte mulţi români sînt trumpişti.

Ca jurnalistul care a scris favorabil despre Donald Trump înainte ca acesta să fie desemnat candidat al republicanilor din 2016, am dreptul moral să mă întreb contrariat:

De ce dracu sînt românii trumpişti?

Cei mai mulţi sînt trumpişti pentru că regăsesc în cei patru ani de mandat la Casa Albă notele de esenţă ale unei politici pe care ei o împărtăşesc, dar mai ales şi-ar fi dorit-o implementată şi în România.

Aceşti români văd în Donald Trump luptătorul împotriva Statului Paralel, luptătorul care lipseşte în România, luptătorul autentic, pentru că luptători de mucava sînt cu duiumul. Pe vremea cînd Binomul SRI-DNA, la indicaţiile exprese de la Cotroceni, declanşase în România Teroarea Cătuşelor (a se vedea sinistrul an 2015!), românii, intuind că democraţia e pe cale să fie înlocuită cu Ocultocraţia, cum i-am putea spune dictaturii Statului Paralel, românii au văzut în venirea lui Donald Trump la Casa Albă şansa ca România să scape de cancerul Statului Paralel.

A influenţat cu ceva venirea lui Donald Trump la Casa Albă triumful statului de drept în România? Altfel spus a făcut ceva Donald Trump pentru ca Statul paralel să încaseze vreo scatoalcă în ţara noastră, pentru ca lupta împotriva corupţiei să nu mai fie folosită de Binomul SRI-DNA pentru hăituirea adversarilor lui Klaus Iohannis?

Fireşte că nu.

Klaus Iohannis a fost în cei cinci ani de mandat un patron al luptei împotriva corupţiei folosite de Statul paralel pentru a scoate din joc orice politician considerat periculos pentru interesele Camarilei de la Cotroceni. Văzînd în Donald Trump un luptător împotriva Deep State, a Statului paralel, care înlocuieşte jocul democratic cu jocurile operative, românii s-au aşteptat ca preşedintele Americii să dea lui Klaus Iohannis un semn, dacă nu chiar un îndemn, de a milita pentru reabilitarea drepturilor omului în România, pentru eliminarea abuzurilor în numele luptei împotriva corupţiei. Nu se poate ca preşedintele ales de americani împotriva manevrelor angajate de Sistem să nu întreprindă ceva pentru ca şi în ţările partenere ale SUA, precum România, să se angajeze la cel mai înalt nivel lupta împotriva Deep State. La început s-a crezut că aceste mesaje au fost transmise prin intermediul ambasadorului american la Bucureşti, Hans Klemm. Cum acesta, numit de administraţia democrată, o ţinea langa cu lupta împotriva corupţiei, fără a sufla un cuvînt despre necesitatea de a se respecta drepturile individuale, românii trumpişti au crezut că Klemm duce o politică pe cont propriu. A venit şi prima vizită la Casa Albă a lui Klaus Iohannis. Românii trumpişti s-au mirat mai întîi că luptătorul împotriva Statului paralel îi face Stăpînului Statului paralel din România favoarea de a fi primit la Casa Albă. Nu-i nimic – şi-au zis ei, o să-i spună lui Klaus Iohannis între patru ochi că America nu e de acord cu folosirea luptei împotriva corupţiei pentru implicarea Statului paralel în jocul democratic. A venit însă conferinţa de presă de la Casa Albă de vineri, 9 iunie 2017. A zis ceva Donald Trump, luptătorul cu Statul paralel despre Statul paralel din România? Fireşte că n-a zis. Mult mai grav, Donald Trump a dat imbold Statului paralel din România să-şi facă de cap lăudîndu-l pe Klaus Iohannis pentru lupta acestuia cu corupţia, deşi preşedintele fusese artizanul sinistrului an al Cătuşelor, 2015. Scena stupefiantă pentru mulţi români s-a petrecut în urma unei întrebări aranjate de partea română:

<Va sprijini administraţia dvs. lupta anticorupţie din România şi cum o veţi face?

TrumpSusţinem cu tărie România şi deci evident că susţinem şi lupta anticorupţie. Vom susţine mereu lupta anticorupţie şi îl susţinem pe preşedintele vostru. Credem că a făcut o treabă extraordinară. E foarte popular, a lucrat din greu. Ştim tot ce se întîmplă şi va cîştiga această luptă, această bătălie. Are sprijinul nostru.

Este corupţia o problemă pentru investitorii americani?

Trump: Sunt mulţi investitori americani care investesc în România şi nu făceau asta acum cîţiva ani, asta arată un mare progres. Multe felicitări. Oamenii din România iubesc SUA şi vin aici şi sîntem foarte mîndri de ei.>

Doi ani mai tîrziu, în contextul unei vizite aranjate ca argument electoral pentru Klaus Iohannis, la întîlnirea cu presa din 20 august 2019 conferinţa de presă din august 2019, are loc următorul dialog:

<Reporter: Pentru domnul preşedinte Iohannis, veţi discuta despre tema combaterii corupţiei din România cu preşedintele Trump? Veţi discuta despre această problemă?

D. Trump: Vă rog, continuaţi.

K. Iohannis: Ei bine, sper, întrucît avem rezultate bune. Şi vreau să îi împărtăşesc aceste rezultate preşedintelui Trump.

D. Trump: Şi care este întrebarea dumneavoastră?

Reporter: Întrebam despre combaterea corupţiei în România.

D. Trump: Ce drăguţ să avem o întrebare despre România.

Reporter: Deci, vă întreb - vă întreb, veţi discuta despre această problemă? Veţi discuta despre lupta împotriva corupţiei cu omologul dv. român?

D. Trump: Sigur, voi discuta, sigur.

Reporter: Ultima dată l-aţi lăudat pe preşedinte.

D. Trump: Sigur o voi face. Sigur o voi face.

Reporter: Data trecută l-aţi lăudat.

D. Trump: Cred că este un om care poate rezolva problema corupţiei în România. Şi el a făcut eforturi mari, din ceea ce am auzit. Nu am fost acolo în ultima vreme. Dar el a făcut eforturi foarte mari. Şi cred că este omul care poate rezolva problema corupţiei. Există un număr de ţări cu adevărat extraordinare, precum România, dar au o problemă imensă a corupţiei. Şi am auzit că aţi înregistrat progrese uriaşe.

K. Iohannis: Am realizat, domnule.>

Donald Trump e un luptător pentru credinţă. Pentru creştinism, desigur. E tot timpul cu Biblia în mînă şi în gură. Recent, Biserica Ortodoxă Română a fost ţinta unui atac mizer din partea Statului Paralel. La Bucureşti e acum ambasador Adrian Zuckerman, omul lui Donald Trump. A ridicat un deget trimisul luptătorului pentru credinţă Donald Trump în apărarea Bisericii creştine din România?

Românii trumpişti l-au aşteptat ca pe Mesia pe Adrian Zuckerman. Ambasador numit chiar de Donald Trump, luptătorul împotriva Statului paralel din America. A fost vreun moment preocupat ambasadorul lui Donald Trump în România de încălcarea Constituţiei de către Klaus Iohannis, de atacurile antidemocratice ale Puterii de la Bucureşti împotriva CCR? Cum să fie? Adrian Zuckerman a fost şi este un valet electoral al lui Klaus Iohannis şi al PNL. În această postură, el a încălcat toate normele diplomatice şi de bun simţ, mergînd în Vrancea ca un ţine cal al lui Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, ambasadorul superputerii numărul unu a lumii, învîrtindu-se pe lîngă Ionel Dancă pe post de ospătar electoral în aşteptarea unui bacşiş!

Va fi fost Donald Trump un luptător împotriva Statului Paralel în America, altfel zis, în ţara lui. În ţara noastră, Donald Trump a fost un brav susţinător al Statului paralel. Mai întîi prin binecuvîntarea sistematică dată celui care comandă Statul Paralel, Klaus Iohannis. Apoi prin trimiterea în România a unui ambasador de teapa lui Adrian Zuckerman. Aşteptat ca un Mesia al reabilitării luptei democratice, ca un Trimis al Casei Albe pentru a trimite Statul Paralel în cazărmi, unde îi e locul, Adrian Zuckerman s-a dovedit un neobosit şi guraliv susţinător al Binomului SRI-DNA. Cum se explică asta? Ne răspunde o însemnare a generalului Ion Gheorghe din cartea Les petits fils de l’oncle Sam. Fost ambasador al României la Berlin, generalul e înhăţat de americani şi dus în lagăr, la reeducare, după 1945. Aici ia cunoştinţă de ce înseamnă democraţia americană pentru alte ţări decît America:

<Americanii văd în democraţie doar binele lor, devotat doar înşile, la fel ca privilegiile şi apanajele de altădată. Ei sînt la fel de absolutişti şi exclusivişti ca şi nobilimea feudală, cu singura diferenţă că privilegiul democraţiei aparţine la milioane de oameni, la un popor întreg şi chiar la mai multe.

Americanii sînt democraţi sinceri şi convinşi, şi ei înţeleg să pună în practică preceptele democraţiei, dar numai între ei şi pentru ei şi deloc la alţii. Felul lor de a se comporta cu Europenii seamănă adesea cu felul folosit de ei cu Pieile Roşii sau cu Negrii.>

Şi dacă e aşa, dacă Donald Trump a fost în România opusul a ceea ce se pretinde a fi în SUA, de ce ar avea românii o lacrimă, pentru că Donald Trump va pleca de la Casa Albă?”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici