Judecătorii îi cer Ralucăi Prună să dezmintă afirmaţiile privind pensiile magistraţilor: "Înalţii oficiali ai statului nu sunt simpli comentatori în Poiana lui Iocan"

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România îi cere ministrului Justiţiei, Raluca Prună, să dezmintă afirmaţiile privind pensiile magistraţilor şi să "îşi asume cu onoare consecinţele acţiunilor sale", citând un răspuns de la Casa de Pensii potrivit căruia există o singură pensie de 40.963 lei brut.

978 afișări
Imaginea articolului Judecătorii îi cer Ralucăi Prună să dezmintă afirmaţiile privind pensiile magistraţilor: "Înalţii oficiali ai statului nu sunt simpli comentatori în Poiana lui Iocan"

Judecătorii îi cer Ralucăi Prună să dezmintă afirmaţiile privind pensiile magistraţilor: "Înalţii oficiali ai statului nu sunt simpli comentatori în Poiana lui Iocan"

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România anunţă că a solicitat, pe 4 octombrie 2016, Casei Naţionale de Pensii Publice să comunice câţi pensionari din magistratură, la nivel naţional, având pensii de serviciu, beneficiază de un cuantum lunar al pensiei de peste 10.000 de lei. În răspunsul primit de la Casa de Pensii, prin adresa nr. J790/L544/2001/12 octombrie 2016, se arată că există o singură pensie a unui fost magistrat cu valoarea, la finele lunii septembrie 2016, de 40.963 lei brut, respectiv 32.725 lei net.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România precizează că în spaţiul public au apărut deja informaţii provenind tot de la Casa Naţională de Pensii Publice din care rezultă că aviatorii şi personalul de bord sunt categoria profesională cu cea mai mare pensie specială medie la nivel naţional, de 10.973 de lei, iar valoarea pensiei medii a foştilor magistraţi este de 9.403 de lei.

"Din verificările efectuate până în prezent, a rezultat că se infirmă declaraţiile Ministrului Justiţiei, d-na Raluca Alexandra Prună, şi că, în realitate, există o singură persoană cu o pensie de 32.725 de lei net, practic o situaţie excepţională. Deşi putem accepta o doză de exagerare în orice discurs politic, în cazul de faţă ea apare ca vădit disproporţionată, atât sub aspectul sumei ce nu corespunde realităţii, cât şi sub aspectul numărului de beneficiari, ceea ce pune sub semnul îndoielii buna-credinţă a acestui discurs. (...) Forumul Judecătorilor din România subliniază că astfel de chestiuni nu se pot pune în discuţie ca picături de «senzaţional» în interviuri oferite presei, pentru că înalţii oficiali ai statului nu sunt simpli comentatori în Poiana lui Iocan, ci au competenţe constituţionale ferme şi responsabile, au atribuţii legale care le permit identificarea neregulilor, cercetarea acestora şi fundamentarea măsurilor reparatorii, acestea fiind prealabile oricărei «dezvăluiri senzaţionale»", potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România remis joi MEDIAFAX.

Prin urmare, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România îi cere Ralucăi Prună să dezmintă afirmaţiile propagate în mass-media, care au fost infirmate de date oficiale, "şi să îşi asume cu onoare toate consecinţele acţiunilor sale".

La finele lunii septembrie, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că 60 de judecători au pensii de peste un miliard de lei vechi pe lună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici