Legendele muzicii aduc un omagiu pentru „Mozart al chitarei rock”. Eddie Van Halen a murit de cancer la vârsta de 65 de ani

  • Van Halen a murit marţi la 65 de ani în Santa Monica, California. I-au fost alături soţia, fiul şi fratele său
  • Cofondatorul trupei Van Halen din anii '80 lupta împotriva cancerului de gât şi era bolnav de mai bine de un deceniu
  • Cancerul i-a afectat creierul şi alte organe şi a avut un declin brusc, potrivit medicilor
  • Van Halen este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai muzicii rock
  • Revista Rolling Stone l-a plasat pe Eddie Van Halen pe locul 8 în lista sa cu cei mai mari 100 de chitarişti
2776 afișări
Imaginea articolului Legendele muzicii aduc un omagiu pentru „Mozart al chitarei rock”. Eddie Van Halen a murit de cancer la vârsta de 65 de ani

Legendele muzicii i-au adus un omagiu lui Eddie Van Halen, un „Mozart al chitarei rock”, care a murit marţi de cancer, la vârsta de 65 de ani. Fiul său, Wolf, sfâşiat de dispariţia tatălui, spune că „fiecare moment petrecut împreună a fost un cadou”, în timp ce Gene Simmons (Kiss) deplânge „nu numai un zeu al chitarelor, ci un adevărat suflet frumos”.

Vedeta rock Eddie Van Halen a murit marţi la vârsta de 65 de ani. Chitaristul şi cofondatorul trupei din anii 80, Van Halen, se lupta cu cancerul de gât de peste un deceniu.

El a murit la Spitalul St. Johns din Santa Monica, California, unde i-au fost alături soţia sa Janie, fiul său Wolfgang şi fratele şi bateristul Alex, potrivit TMZ.

„Nu-mi vine să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut  în această dimineaţă bătălia lungă şi grea cu cancerul ”, a spus Wolfgang într-un tweet.

El a adăugat: „A fost cel mai bun tată pe care l-aş fi putut cere vreodată. Fiecare moment pe care l-am trăit cu el, pe scenă şi în afara ei, a fost un cadou ... Inima mi-e frântă şi nu cred că îmi voi reveni vreodată din această pierdere”.

Eddie, care nu a învăţat niciodată să citească partituri muzicale, a avut un declin brusc în ultimele 72 de ore, iar cancerul s-a extins la creier şi la alte părţi ale corpului, a scris TMZ, citat de Daily Mail. În ultimul an, chitaristul a petrecut mai mult timp internat în spital.

Van Halen este considerat unul dintre cei mari chitarişti din muzica rock, iar Eddie a fost membru fondator al trupei de mare succes numită după el şi fratele său baterist.

Trupa a fost formată în 1972 cu Michael Anthony la bas şi cu David Lee Roth vocal. Trupa a fost introdusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2007.

Virtuosul chitarei a realizat, de asemenea, inconfundabilul solo de foc în hit-ul lui Michael Jackson „Beat It”.

Van Halen se numără printre primii 20 de artişti cei mai bine vânduţi din toate timpurile, iar revista Rolling Stone l-a plasat pe Eddie Van Halen pe locul 8 în lista sa cu cei mai mari 100 de chitarişti.

Roth, colegul său de trupă, a scris într-un tweet: „Ce lungă mare excursie a fost ...”

 

 

Gene Simmons, chitaristul de la Kiss, a scris: „Mi-a frânt inima. Eddie nu era doar un Dumnezeu pentru chitară, ci un suflet cu adevărat frumos. Odihneşte-te în pace, Eddie!”

El l-a văzut pentru prima dată cântând în 1976, un „Eddie” necunoscut care îşi înscria trupa pentru a produce un demo cu 15 melodii.

 


Paul Stanley, de asemenea din Kiss, a spus: „Oh, NU! Sunt mut. Un pionier, unul dintre cei care a dat totul muzicii sale. Un suflet bun. Îmi amintesc că l-am văzut pentru prima oară cântând la Starwood în 1976. Acesta a fost Eddie Van Halen. Deci şocat şi trist. Condoleanţe pentru Wolfie şi familie”.

 

 

Contul Instagram al lui Aerosmith a postat o imagine a lui Eddie, scriind: „Rest In Peace Eddie Van Halen. Vă va fi dor. #Legendă.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rest In Peace Eddie Van Halen. You will be missed. #Legend . . @eddievanhalen #EddieVanHalen . . Photo by: John Bionelli

O postare distribuită de Aerosmith (@aerosmith) pe

 

Oct 6, 2020 la 1:16 PDT

 

 

 

Cântăreţul Sammy Hagar a spus că este „cu sufletul rupt şi fără cuvinte” după moartea fostului său coleg de trupă.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heartbroken and speechless. My love to the family.

O postare distribuită de Sammy Hagar (@sammyhagar) pe

 

Oct 6, 2020 la 1:12 PDT

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici