VIDEO  Marina ucraineană are o nouă navă de război. Arma împotriva submarinelor a fost lansată în Turcia

Ivan Mazepa este considerată arma împotriva submarinelor.

13531 afișări
Imaginea articolului Marina ucraineană are o nouă navă de război. Arma împotriva submarinelor a fost lansată în Turcia

Marina ucraineană are o nouă navă de război. Arma împotriva submarinelor a fost lansată în Turcia

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, şi Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski, au anunţat pe conturile lor de Twitter ceremonia de lansare a corvetei hatman Ivan Mazepa.

Potrivit postărilor pe reţelele de socializare, ministrul turc al Apărării a participat la ceremonie în calitate de cel mai înalt oficial al Turciei. La ceremonia de lansare au participat şi preşedintele Agenţiei pentru Industria de Apărare (SSB), profesorul İsmail Demir, şi directorul general al STM, Özgür Güleryüz.

Doamna Zelenski a fost „naşa” hatmanului Ivan Mazepa (F-211) şi a lansat viitoarea corvetă. Prima Doamnă a distribuit fotografii ale ceremoniei şi a postat un tweet în engleză şi ucraineană. „Am avut onoarea să lansez corveta Hetman Ivan Mazepa”. Numele ei a fost ales în 2021 de către preşedintele Volodimir Zelenski.

Pe 16 octombrie 2020, Turcia şi Ucraina au semnat un acord de cooperare militară prin care subliniază intenţia părţilor de a iniţia şi implementa proiecte comune pentru construcţia de nave de război, vehicule aeriene fără pilot şi toate tipurile de motoare cu turbine.

Potrivit Radio Svoboda, rachetele VL MICA, lansate dintr-un sistem de lansare verticală (VLS), ar urma să servească drept sistem de apărare aeriană al corvetei. Se vor monta pistolul Super Rapid de 76 mm al lui Leonardo şi pistolul STAMP de 12,7 mm al lui Aselsan. Principala armă împotriva ameninţării submarine va fi torpila uşoară MU 90.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici