Ministerul Sănătăţii: 11 cazuri de malarie înregistrate în România în ultimele trei luni

În ultimele trei luni, în România au fost înregistrate 11 cazuri de malarie, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, care avertizează că boala a apărut la persoane care au călătorit în zone endemice din Africa.

727 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 11 cazuri de malarie înregistrate în România în ultimele trei luni

Ministerul Sănătăţii: 11 cazuri de malarie înregistrate în România în ultimele trei luni

Ministerul Sănătăţii le recomandă celor care intenţionează să călătorească în zone tropicale să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei

Ministerul arată că, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa. Au fost câte patru cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi trei în ianuarie. Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese.

Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles).

„Profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici