O inimă de România în mijlocul Vienei. De ce aleg mii de români să se trateze la Wiener Privatklinik?

  • Austria rămâne, în ciuda pandemiei, în topul celor mai căutate destinaţii pentru tratamente medicale.
  • Mii de români aleg să se trateze în Austria şi cei mai mulţi merg la Wiener Privatklinik.
  • 1 din 3 pacienţi internaţionali ai spitalului este din România.
3512 afișări
Imaginea articolului O inimă de România în mijlocul Vienei. De ce aleg mii de români să se trateze la Wiener Privatklinik?

O inimă de România în mijlocul Vienei. De ce aleg mii de români să se trateze la Wiener Privatklinik?

Cu o tradiţie medicală de 150 de ani, Wiener Privatklinik este unul dintre cele mai solicitate spitale din Europa. Anual, aici sunt trataţi peste 12.000 de pacienţi. În ultimele 12 luni aproximativ 1.200 de români au ales să se trateze la spitalul Wiener Privatklinik. Cifra reprezintă o treime din numărul pacienţilor internaţionali.

Circa 60% dintre pacienţii români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice.

În ciuda pandemiei şi a restricţiilor, care au afectat deplasăriile în afara ţării, numărul pacienţilor români nu a scăzut, a precizat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik.

Spitalul a înregistrat o creştere de peste 32% a numărului de pacienţi români în primele 3 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aproximativ 300 români fiind trataţi în perioada ianuarie – martie 2022.

De ce aleg atât de mulţi români să se trateze la Wiener Privatklinik

Spitalulul a fost clasat în 2022 pentru al doilea an la rând în topul celor mai bune spitale din lume, realizat de publicaţia americană Newsweek în colaborare cu compania globală de cercetare a pieţei Statista.

"Cei mai buni medici din zonă vin să lucreze şi să colaboreze cu noi. Fiecare este o nestemată, cel mai bun în domeniul său", spune prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciaţi experţi la nivel european în oncologie şi tratamentul cancerului prin imunoterapie.

Un alt aspect este permanenta actualizare a tehnicilor şi aparaturii, lucru ce face posibilă tratare unui număr mare de cazuri ce în România nu este posibilă.

"La fiecare 10 ani avem o nouă medicină, totul este nou, totul se schimbă", spune Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik.

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialităţi şi deţine 10 centre de competenţă în: oncologie, medicină sportivă şi traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie şi hepatologie, radiologie intervenţională şi microterapie.

Dacă în trecut se spunea că la Microsoft a doua limbă este româna, acest lucru este mai actual ca niciodată la Wiener Privatklinik. Româna este a doua limbă în spital după germană după cum ne-a spus una dintre asistente. Spitalul are angajaţi din România, dar şi personal austriac ce vorbeşte limba română. În plus de la preluarea până la finalizarea tratamentului pacienţii beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română.

"În decursul ultimilor ani, ne-am dezvoltat în permanenţă serviciile de suport oferite pe piaţa românească, pentru a crea o punte de comunicare mai uşoară între pacienţii de aici şi spitalul din Viena. Pacienţii beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română, sunt consiliaţi în alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitată”, spune Ema Hafner.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultaţii online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanţă ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara. În curând va fi deschisă o a treia reprezentanţă în Cluj.

Spitalul dispune şi de consultaţii medicale online cu experţii austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Platformă online a fost pusă pe picioare în pandemie şi acum serveşte şi ca un instrument pentru procedurile medicale de ”follow-up”.

Wiener Privatklinik, planuri de viitor

Anul acesta, Wiener Privatklinik are în plan să deschidă cea de-a treia reprezentanţă în România, în Cluj, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală şi de Est. Totodată, în cadrul aceleiaşi strategii, spitalul a început promovarea şi dezvoltarea serviciilor şi în Bulgaria.

Spitalul din Viena se va extinde. Un nou corp va fi adăugat celor existente într-o invenstiţie estimată la 50 de milioane de euro ce are ca termen de finalizare anul 2025. Investiţia va fi realizată cu fonduri proprii. 

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înfiinţat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi listat în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, în 2021 şi 2022. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialităţi medicale, cu 10 centre de competenţă, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operaţie. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT şi medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înfiinţat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experţi austrieci renumiţi din cele mai diverse specialităţi sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic şi tratamente de ultimă generaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici