Oamenii îşi retrag "simpatia" pentru preşedinte. Iohannis, peste 3.300 de like-uri în minus pe Facebook, în primele 24 de ore de la desemnarea Vioricăi Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis este contestat în mediul online, după decizia de a o desemna pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, în mai puţin de 20 de ore, peste 3.300 de oameni retrăgând like-ul de pe pagina de Facebook a preşedintelui.

1405 afișări
Imaginea articolului Oamenii îşi retrag "simpatia" pentru preşedinte. Iohannis, peste 3.300 de like-uri în minus pe Facebook, în primele 24 de ore de la desemnarea Vioricăi Dăncilă

Oamenii îşi retrag "simpatia" pentru preşedinte. Iohannis, peste 3.300 de like-uri în minus pe Facebook, în primele 24 de ore de la desemnarea Vioricăi Dăncilă

În momentul desemnării Vioricăi Dăncilă, preşedintele avea 1.815.189 de like-uri la pagina sa. Au început să curgă apoi mesajele negative şi să fie retrase like-urile, ajungând, joi la prânz, la 1.811.860.

„Domnule preşedinte ai dezamăgit multă lume cu această decizie, păcat că nu a fost Băsescu că-i liniştea el pe cei de la psd. Nu stiu ce calcule aţi făcut, dar aţi pierdut multe voturi pt al doilea mandat, trebuia să respingeţi această propunere, să vină cu altă propunere, aşa va vedea lumea că vă bateţi cu ei, aşa aţi lăsat poporul pe mâna şmecherilor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a şefului statului.

O altă persoană îi transmite lui Klaus Iohannis că nu va mai avea votul şi like-ul său, decât atunci când va demonstra că este preşedintele ţării.

„Când veţi demonstra că sunteţi preşedintele meu şi al ţării veţi mai avea LIKE-ul şi votul meu. Până atunci rămâneţi cu PSDracnea şi Dancila care fac praf România”, potrivit mesajului.

O femeie i-a amintit preşedintelui că a stat opt ore în frig şi ploaie ca să-l voteze.

„Am stat 8 ore în ploaie şi frig ca sa vă votez. Constituţia o aveţi de partea d-voastra, prefer alegeri anticipate decat un alt premier al infractorilor. Mulţi suntem departe de ţară şi suntem foarte îngrijoraţi de soarta ţării. Nu ne dezamăgiţi! Cu respect Paula Mari”, potrivit postării.

O altă persoană caracterizează decizia lui Iohannis drept o bătaie de joc la adresa poporului.

„Am decis să dau PSD încă o şansă"... Şi poporului când îi daţi o şansă??? Vă bateţi joc de el. Chiar credeţi că aşa vă mai asiguraţi un mandat? Până când să mai îndurăm circul ăsta? N-aţi făcut nimic bun pentru ţară asta; sunteţi degeaba”, se arată în mesaj.

„Pas cu pas v-aţi vândut penalilor! Fiul meu e cel mai dezamăgit, la 18 ani v-a dat primul vot şi azi i-aţi demonstrat că l-aţi trădat!”, potrivit unui alt mesaj primit de Iohannis.

De asemenea, Comunitatea „Corupţia Ucide”, grupul civic #REZISTENTA şi ONG-ul „Iniţiativa România” au criticat, miercuri, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de o desemna premier pe Viorica Dăncilă, precizând că este un gest de complicitate cu PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici