Oscar Weekend: Şase pelicule rulează la Elvire Popesco în perioada 17 - 20 ianuarie

Şase dintre peliculele aflate pe lista de propuneri la Oscar 2019 în categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" rulează la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, în perioada 17 - 20 ianuarie, într-o serie de proiecţii devenită o tradiţie, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

472 afișări
Imaginea articolului Oscar Weekend: Şase pelicule rulează la Elvire Popesco în perioada 17 - 20 ianuarie

Oscar Weekend: Şase pelicule rulează la Elvire Popesco în perioada 17 - 20 ianuarie

Aflat la cea de-a cincea ediţie, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru o nominalizare la Oscar.

Timp de patru zile, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze producţii cinematografice de pe trei continente. Şase dintre cele nouă filme aflate pe lista scurtă deschisă votului membrilor Academiei de film americane se află în programul de anul acesta al Oscar Weekend: "The Guilty/ Vinovatul", în regia lui Gustav Möller, din Danemarca, "Shoplifters/ O Afacere de familie", de Hirokazu Kore-eda, din Japonia, "Capharnaüm", regizat de Nadine Labaki, din Liban, "Roma", de Alfonso Cuarón, din Mexic, "Cold War", de Pawel Pawlikowski, din Polonia, "Burning", al lui Lee Chang-dong, din Coreea de Sud.

Proiecţiile din cadrul Oscar Weekend au loc înaintea anunţării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar. Gala decernării trofeelor va avea loc pe 24 februarie.

Câştigător al Leului de Aur la Veneţia în 2018 şi proaspăt laureat al Globurilor de Aur pentru cea mai bună regie şicCel mai bun film străin, "Roma", în regia lui Alfonso Cuarón, urmăreşte evenimentele din viaţa unei familii aparent fericite din Mexico City, în anul 1970. "Cuarón construieşte o odă matriarhatului care i-a conturat lumea filmând în locurile unde s-au petrecut lucrurile, încercând să recreeze spaţiul copilăriei sale şi aducând actori care să semene cât mai mult cu personajele reale care l-au inspirat. «Roma» este un portret intim şi revelator, filmul urmărindu-le într-un alb-negru luminos pe tânăra menajera Cleo, descendentă a etniei Mixteco, şi pe colega sa, Adela, care lucrează pentru o familie din clasa de mijloc din cartierul Roma al Ciudad de Mexico", arată organizatorii manifestării.

"Roma" va fi proiectat în cadrul Oscar Weekend pe 19 ianuarie, de la ora 20.45.

Fost ministru al Culturii în Coreea de Sud, actual regizor, Lee Chang-dong regizează "Burning", un thriller romantic, inspirat dintr-o povestire a lui Haruki Murakami, în care un scriitor aspirant şi un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiaşi fete. Propunerea Coreei de Sud la Oscar, "Burning" a fost recompensat la Cannes cu premiul FIPRESCI şi trofeul Vulcan pentru scenografie şi a obţinut, de asemenea, numeroase nominalizări la premiile filmului asiatic.

Proiecţia de la Oscar Weekend are loc pe 19 ianuarie, de la ora 15.30.

Zain Al Rafeea, starul din "Capharnaüm", care a lucrat drept curier în Beirut până anul trecut, când se spune că a învăţat să-şi scrie numele, "oferă o interpretare despre care criticii spun că ar topi şi cea mai împietrită inimă", spun cei de la Institutul Francez. Filmul, care a câştigat premiului juriului la Cannes, spune povestea unui băieţel care decide să-şi dea în judecată părinţii pentru că l-au adus pe lume. "Capharnaüm" a fost filmat mai ales cu actori neprofesionişti în Beirut, timp de şase luni.

Proiecţia de la Oscar Weekend are loc pe 20 ianuarie, de la ora 15.30.

Programul complet al festivalului este disponibil pe platforma filmedefestival.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici