(P) Decizia istorică care poate facilita trecerea fumătorilor adulţi de la ţigările clasice la alternative mai bune

2448 afișări
Imaginea articolului (P) Decizia istorică care poate facilita trecerea fumătorilor adulţi de la ţigările clasice la alternative mai bune

(P) Decizia istorică care poate facilita trecerea fumătorilor adulţi de la ţigările clasice la alternative mai bune

Cel mai bun lucru pe care îl pot face fumătorii este să renunţe la fumat, dar realitatea este că mulţi nu o fac. Fumătorii adulţi, bărbaţi şi femei, care continuă să fumeze pot alege o alternativă mai bună la fumat, dezvoltată de o companie importantă din industria tutunului.

Recent, IQOS, sistemul de încălzire electronică a tutunului al Philip Morris International (PMI), a primit autorizarea de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite. FDA este o agenţie federală din cadrul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al Statelor Unite, unul dintre departamentele executive federale ale Statelor Unite, şi este responsabilă pentru reglementarea producţiei, comercializarea şi distribuţia produselor din tutun în SUA.

Autorizarea comercializării IQOS ca produs din tutun cu risc modificat este o decizie istorică, iar, de acum, acest dispozitiv poate fi comercializat în SUA împreună cu următoarele informaţii: sistemul IQOS încălzeşte tutunul, dar nu îl arde, ceea ce reduce în mod semnificativ producerea de substanţe nocive şi potenţial nocive şi studiile ştiinţifice au demonstrat că trecerea completă de la ţigările convenţionale la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive. 

Astfel, decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de ţigări şi o alegere mai bună pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze. Produsele fără fum, cum este IQOS, care sunt fundamentate ştiinţific, pot reprezenta o alegere mai bună la continuarea fumatului şi pot reduce expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive, comparat cu continuarea fumatului.  De altfel, Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA, a declarat cu privire la această decizie că „Datele prezentate de companie arată că, însoţită de informaţiile autorizate, comercializarea acestor produse ar putea ajuta fumătorii adulţi să facă tranziţia de la ţigările convenţionale şi să reducă expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive, însă doar dacă fac trecerea completă.”

IQOS este primul şi singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat autorizaţie de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat în urma procesului de evaluare FDA. 

Informaţie importantă: IQOS nu este lipsit de riscuri. Acesta eliberează nicotină, care creează dependenţă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici