Tomac, revoltat de incidentul de la Belarus: „Sancţiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”

Acţiunile represive ale regimului Lukashenko îndreptate împotriva opoziţiei iau forme inacceptabile într-un sistem internaţional bazat pe norme, spune europarlamentarul Eugen Tomac: „Sancţiuni, sancţiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”.

179 afișări
Imaginea articolului Tomac, revoltat de incidentul de la Belarus: „Sancţiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”

Tomac cere sancţiuni cât mai dure împotriva regimului Lukashenko

„Absolut revoltător ceea ce se întâmplă în Belarus! Acţiunile represive ale regimului Lukashenko îndreptate împotriva opoziţiei iau forme inacceptabile într-un sistem internaţional bazat pe norme. Ceea ce s-a petrecut astăzi este, în fapt, o acţiune prin care s-a folosit dezinformarea la nivel de stat pentru a organiza acţiuni cu iz terorist de către regimul ilegitim de la Minsk”, transmite Eugen Tomac.

Eurodeputatul cere sancţiuni împotriva regimului Lukashenko.

„Să forţezi aterizarea unei curse aeriene internaţionale între două state membre UE constituie o ameninţare la adresa securităţii aviaţiei civile. Nu putem accepta asemenea incidente să se petreacă nicăieri în lume. Sancţiuni, sancţiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”, cochide Tomac.

Un avion al companiei Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze duminică după-amiază în capitala Belarusului. Decizia de aterizare a fost luată în contextul unei ameninţări cu bombă.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, un activist al opoziţiei din Belarus, Roman Protasevici, a fost reţinut imediat după aterizarea avionului la Minsk.

Toţi pasagerii avionului au fost supuşi unor verificări imediat după aterizare. Avionul a decolat în cele din urmă şi a ajuns la Vilnius, destinaţia iniţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici