Touroperator: Românii vor evita vacanţele cu avionul, chiar dacă se deschide traficul aerian

  • Românii s-au relaxat în faţa pandemiei. Acum sunt mai mult preocupaţi de aspecte financiare şi de măsuri de siguranţă luate de hoteluri.
  • În acest an românii sunt mai preocupaţi de siguranţă. Anul acesta, vor fi la mai mare căutare unităţile de cazare de patru şi cinci stele, cu plaje generoase, susţine un touroperator.
557 afișări
Imaginea articolului Touroperator: Românii vor evita vacanţele cu avionul, chiar dacă se deschide traficul aerian

Touroperator: Românii vor evita vacanţele cu avionul, chiar dacă se deschide traficul aerian

Spre deosebire de anii trecuţi, când turiştii puneau accentul pe bugetul de călătorie, în acest an românii sunt mai preocupaţi de siguranţă. Anul acesta, vor fi la mai mare căutare unităţile de cazare de patru şi cinci stele, cu plaje generoase, susţine un touroperator.

Conform unui comunicat transmis de agenţia Travel Planner, specializată în vacanţa de litoral în Bulgaria şi Grecia, oficiali ai autorităţilor de turism tratează modul de traversare a graniţelor vizând atât confortul turiştilor, dar mai ales sănătatea acestora.

„Informaţii neoficiale arată că se caută o cale de a se traversa graniţele din regiune - România, Bulgaria, Serbia, Grecia - fără ca turiştii să aibă nevoie de un paşaport de sănătate aşa cum se discuta iniţial, păstrând în acelaşi timp un protocol care să minimizeze riscul de răspândire al SARS - COV-2. După cum deja ştim, graniţele sunt deschise de pe acum, doar că până pe 15 iunie, oamenii intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în ţară, iar după 15 iunie totul va reveni la normal”, se arată în comunicat.

„Românii s-au relaxat în faţa pandemiei. Acum sunt mai mult preocupaţi de aspecte financiare şi de măsuri de siguranţă luate de hoteluri. Dar cu siguranţă îşi doresc să călătorească în 2020. Aceasta ne arată numărul de telefoane pe care îl primim la agenţie şi turiştii care au ales să-şi amâne vacanţa tot în 2020”, a declarat Sebastian Constantinescu, administratorul agenţiei.

Potrivit acestuia, românii vor pune mare accent pe calitatea serviciilor şi pe distanţarea pe plajă şi în unităţile de cazare. Spre deosebire de anii trecuţi în care turiştii puneau accentul pe bugetul de călătorie, în acest an românii sunt mai preocupaţi siguranţă şi de maniera în care hotelierii au amenajat hotelurile pentru siguranţa turiştilor. Pornind de la această premisă, anul acesta vor fi la mai mare căutare unităţile de cazare de patru şi cinci stele, cu plaje generoase şi amenajări care să păstreze condiţiile de securitate dictate de contextul actual.

În acest an, românii vor evita vacanţele cu avionul, chiar dacă se deschide traficul aerian. Turiştii români vor prefera vacanţe pe litoral, cât mai aproape de casă pentru a ajunge cât mai repede la cei dragi în caz de urgenţă. Se vor lega mai degrabă turismul individual şi destinaţii care să le ofere flexibilitatea transportului pe cont propriu. Astfel, anul acesta se vor alege mai degrabă staţiunile din nordul Bulgariei, insulele din nordul Greciei şi plaja din Turcia cu ieşire la Marea Egee.

Litoralul bulgăresc a fost în ultimii ani prima opţiune externă de concediu a românilor, pentru că staţiunile bulgăreşti oferă condiţii de vacanţă la un raport calitate preţ foarte bun. Faptul că industria ospitalităţii este dezvoltată în Bulgaria o arată inclusiv ponderea turismului din PIB-ul ţării vecine, de 11%.

Sebastian Constantinescu recomandă anul acesta românilor să meargă în staţiuni precum Obzor, Albena, Balcic, Varna sau Sunny Beach. Acestea sunt la o distanţă de maxim 3 ore de condus faţă de Bucureşti, iar hotelurile de pe plajă sunt bine amenajate în contextul actual.

Pe de altă parte, hotelierii din Bulgaria au luat deja măsuri pentru a răsplăti turiştii cu vacanţe relaxante, implementând în acelaşi timp măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2: renumitul meniu de bufet suedez specific conceptului all inclusive în Bulgaria este înlocuit de un meniu a la carte sau pe bază de precomandă, conceput astfel încât turistul să aibă minimă interacţiune cu personalul de servire. Accesul în săli va fi diferit organizat, dar din consideraţie pentru turişti astfel încât aceştia să nu simtă restricţiile. Turiştii vor fi organizaţi în mai multe serii. Turistul va fi servit şi va avea suficient spaţiu personal, revenind spre conceptul tradiţional de relaxare.

Grecia este una dintre ţările care are acţionat foarte bine în contextul medical actual, având mai puţin de 3.000 de cazuri confirmate şi sub 200 de decese. Procedura implementată în Grecia pentru siguranţa populaţiei a fost chiar un model de bune practici pe durata „lock down”, arată touroperatorul.

În plus, anul acesta este unul dificil atât pentru turişti, dar mai ales pentru hotelieri, motiv pentru care, dacă în anii precedenţi turiştii se bucurau de oferte last minutes, în acest an reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici