Traian Berbeceanu, anunţ despre controalele poliţiştilor în pieţe

  • Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, anunţă intensificarea controalelor în pieţe, în echipe mixte.
  • Scopul este pentru verificarea respectării normei legale referitoare la limitarea accesului consumatorilor, astfel încât să fie asigurată o distanţă de minimum doi metri între oricare două persoane.
2016 afișări
Imaginea articolului Traian Berbeceanu, anunţ despre controalele poliţiştilor în pieţe

Traian Berbeceanu, anunţ despre controalele poliţiştilor în pieţe

„Instituţia Prefectului- Municipiul Bucureşti informează că, astăzi (luni - n.r.), a avut loc o şedinţă la care au participat factorii de conducere din direcţiile pieţe şi gestionarea activităţilor comerciale din cadrul Sectoarelor Municipiului Bucureşti şi reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.Scopul întâlnirii a constat în reiterarea necesităţii respectării cadrului legal de desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, care să respecte principiile de protejare a vieţii şi sănătăţii, mai exact, respectarea cu stricteţe a regulilor generale de desfăşurare a activităţii pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante, pe perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, precum şi a măsurilor care trebuie respectate de către toţi utilizatorii structurilor de vânzare destinate comercializării produselor”, transmite Prefectura Capitalei.

Potrivit sursei citate, s-a insistat pe afişarea regulilor de acces, de protecţie individuală, de distanţare fizică şi de igienă în locuri vizibile în piaţa agroalimentară/piaţa volantă.

„Prefectul municipiului Bucureşti, Traian Berbeceanu, a menţionat că se vor intensifica controalele în echipe mixte, pentru a verifica dacă este respectată norma legală referitoare la limitarea accesului consumatorilor, astfel încât să fie asigurată o distanţă de minimum 2 metri între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei. Se va verifica, în permanenţă, existenţa materialelor necesare igienei personale, pentru persoanele care folosesc grupurile sanitare din incinta toaletelor publice - hârtie igienică, săpun, mijloace de ştergere sau zvântare a mâinilor după spălare, substanţe dezinfectante”, potrivit comunicatului.

Directorii cu atribuţii în administrarea pieţelor, prezenţi la întâlnire, au menţionat că au implementat măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare, cu titlu de exemplu, standurile sunt protejate cu ecrane din material transparent, pentru a asigura protecţie igienico-sanitară atât alimentelor, cât şi vânzătorilor şi pentru o dezinfectare mai uşoară a acestora.

Prefectura mizează pe prevenţie

„Dezinfectarea se realizează pe toate suprafeţele pe care sunt amplasate produsele agroalimentare destinate comercializării, inclusiv cântare, pardoseli, geamuri, rafturi de depozitare, vitrine, şi se realizează cu soluţii prevăzute în norme. Reamintim că scopul celor care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, viaţa şi sănătatea sunt cele mai importante valori. Structurile cu atribuţii de control vor fi prezente, permanent la datorie şi vor aplica legea în litera şi spiritul ei. Gestionarea cu succes a pandemiei, desfăşurarea unui comerţ civilizat, menţinerea unor raporturi corecte între utilizatorii pieţei, consumatori şi administratorul pieţei, depinde şi de implicarea cu responsabilitate a administraţiilor publice locale, a întreprinzătorilor privaţi dar şi a cetăţenilor municipiului. Discuţiile au fost caracterizate prin deschiderea către dialog şi complianţă la normele legale, manifestată de către reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale”, adaugă Prefectura.

S-a insistat pe implementarea, în continuare, a măsurilor dispuse prin hotărâri de Guvern, pentru a limita apariţia de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Respectarea de către cetăţeni şi supervizarea de către administratorii pieţelor a măsurilor actuale sunt esenţiale pentru a preveni adoptarea unor noi măsuri, care ar putea afecta şi mai mult activitatea economică a utilizatorilor pieţelor, a celor care desfăşoară activitate de comercializare a produselor şi serviciilor în pieţe agroalimentare. Având în vedere situaţia de fapt, vă recomandăm să aveţi o conduită socială responsabilă în prevenirea răspândirii noului coronavirus, să evitaţi aglomeraţia, deplasările inutile, reuniunile şi respectaţi normele de igienă”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici