Un guru indian a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru viol

Un guru indian, cu adepţi în întreaga lume, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a violat o elevă. El se află în închisoare unde ispăşeşte altă pedeapsă pentru viol.

1096 afișări
Imaginea articolului Un guru indian a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru viol

FOTO Twitter

Un tribunal indian l-a condamnat pe liderul spiritual Asaram Bapu la închisoare pe viaţă pentru că a violat-o pe una dintre elevele sale. Asaram a fost găsit vinovat pentru că a agresat-o pe femeie de mai multe ori între 2001 şi 2006 în clădirea sectei sale din statul Gujarat.

În vârstă de 81 de ani, el execută o pedeapsă pe viaţă după ce a fost condamnat în 2018 pentru violarea unei fete de 16 ani. Avocatul său a declarat că va face apel împotriva ultimei sentinţe judecătoreşti, potrivit BBC.

Asaram, cunoscut pentru învăţăturile sale despre yoga şi meditaţie, are milioane de adepţi şi sute de ashramuri în întreaga lume. Autorităţile din Gujarat au înăsprit securitatea înainte de pronunţarea deciziei tribunalului, din cauza temerilor că ar putea avea loc violenţe provocate de susţinătorii liderului spiritual. În acelaşi dosar, şase persoane, inclusiv soţia şi fiica lui Asaram, au fost achitate din cauza insuficienţei probelor.

Acuzaţiile de abuz sexual au ieşit la iveală pentru prima dată în 2013, când femeia a depus o plângere. Ea a susţinut că Asaram a violat-o de mai multe ori în ashramul său din oraşul Motera, unde a fost închisă timp de cinci ani înainte de a putea evada.

În 2019, fiul lui Asaram, Narayan Sai, a fost şi el condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a violat-o pe sora mai mică a femeii.

Asaram a fost arestat în 2013, într-un alt dosar de agresiune sexuală. Una dintre adeptele sale l-a acuzat că i-a violat fiica. Poliţiştii au stabilit că victima a fost chemată în camera liderului spiritual pentru vindecare şi a fost violată. Ulterior, tânăra a fost ameninţată cu moartea. Doi asistenţi ai lui Asaram au fost şi ei condamnaţi la 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guru,
condamnare,
viol

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici