13 septembrie 1985: Este lansat Super Mario Bros., jocul video care a salvat industria de gaming de la prăbuşirea din 1983

Super Mario Bros. este un joc video lansat pentru prima dată pe 13 septembrie 1985, în Japonia, pentru consola Family Computer (Famicom) de către compania Nintendo.

220 afișări
Imaginea articolului 13 septembrie 1985: Este lansat Super Mario Bros., jocul video care a salvat industria de gaming de la prăbuşirea din 1983

Nintendo

Jocul este considerat ca fiind primul din seria Super Mario şi unul dintre cele mai influente şi populare jocuri din istoria industriei video. Jocul îi pune pe jucători în rolul lui Mario, un instalator italian care trebuie să o salveze pe prinţesa Peach din ghearele lui Bowser, o creatură monstruoasă reptiliană cu carapace de broască ţestoasă.

Jocul este cu o cameră din perspective laterală, în care jucătorii trebuie să treacă prin diferite niveluri pline de obstacole, duşmani şi să obţină bonusuri.

Jocul a fost creat de Shigeru Miyamoto şi Takashi Tezuka, doi dintre cei mai renumiţi designeri de jocuri din lume, care au folosit experienţa lor anterioară în realizarea altor jocuri precum Donkey Kong şi Mario Bros. Jocul a fost apreciat pentru grafica sa colorată, sunetul său memorabil compus de Koji Kondo şi controlul său precis şi fluid. 

Super Mario Bros. este adesea citat drept unul dintre cele mai bune jocuri video din toate timpurile şi este admirat în special pentru controalele sale precise.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute jocuri din toate timpurile , cu peste 58 de milioane de copii vândute în întreaga lume. Este creditat alături de NES ca unul dintre factorii cheie în relansarea industriei jocurilor video după prăbuşirea pieţei din 1983 şi a ajutat la popularizarea jocurilor video. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici