Acţiunile UiPath, prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se apreciază cu 7%

UiPath (simbol bursier PATH), prima societate românească listată pe Wall Street, a anunţat venituri de 262,7 milioane de dolari în T3/2022, adică lunile august, septembrie şi octombrie, conform calendarului american de raportări financiare.

338 afișări
Imaginea articolului Acţiunile UiPath, prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se apreciază cu 7%

Acţiunile UiPath, prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se apreciază cu 7%

Rezultatul implică o apreciere de 19% faţă de intervalul similar de anul trecut.

În medie, analiştii se aşteptau la venituri de 245,45 milioane de dolari, adică un avans de 11%.

Acţiunile PATH urcau cu 7,2% în şedinţa after-hours din Statele Unite, după un avans de 3,6% în sesiunea de trading de joi, 1 decembrie, arată datele Yahoo Finance. În prezent, compania se tranzacţionează la 12,92 dolari pe acţiune.

Grupul a înregistrat o pierdere operaţională GAAP (generally accepted accounting principles) de 67 de milioane de dolari. Rata anuală de reînnoire a abonamentelor (ARR), unul dintre principalii indicatori folosiţi de către companie, a ajuns la 1,1 miliarde de dolari în perioada menţionată mai sus, în creştere cu 36%, reiese din raportul trimestrial al UiPath. Rata netă de retenţie a dolarului a fost de 126%, iar marja brută GAAP a ajuns la 84%.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele din trimestrul al treilea al anului fiscal 2023, de vreme ce indicatorul ARR s-a majorat cu 36% şi am livrat o creştere semnificativă a marjei operaţionale GAAP. Noile noastre iniţiative de tip go-to-market alimentează rezultatele şi rezonează cu clienţii”, spune Rob Enslin, co-CEO al UiPath, în raportul financiar publicat pe site-ul oficial al companiei.

Pentru T4/2022, grupul estimează venituri cuprinse între 277 şi 279 de milioane de dolari, un ARR de 1,174-1,176 de miliarde de dolari şi venituri operaţionale non-GAAP de 35 de milioane de dolari.

Fără evoluţia de după închiderea şedinţei din 1 decembrie, acţiunile PATH au pierdut 82,7% de la oferta publică iniţială din aprilie 2021. Astfel, valoarea de piaţă a societăţii este de 7,1 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici