Adio 5G, trăiască 6G. Noua tehnologie va fi disponibilă din 2030

  • Deşi tehnologia 5G este abia la început, companiile mari se gândesc deja la ce va urma
  • Tehnologia 6G ar urma să fie disponibilă din 2030 şi va fi o revoluţie pentru transport
  • Cu ajutorul reţelei 6G, maşinile vor fi conectate între ele astfel că nu vei mai sta în trafic
4793 afișări
Imaginea articolului Adio 5G, trăiască 6G. Noua tehnologie va fi disponibilă din 2030

Sursa foto: profimedia

Dacă te-ai săturat să stai în trafic, află că nu mai avem mult până scăpăm de această bătaie de cap. Doar un deceniu. Atunci ar urma să fie lansată reţeaua 6G.

Ce înseamnă aceasta şi de ce este necesară? Chiar dacă vitezele reţelei 5G sunt uriaşe, aceasta are în continuare limite. Samsung a început deja să se gândească la ce va urma. Asta deşi reţeaua 5G nu este momentan accesibilă peste tot.
 
Însă miza este una foarte mare. Viteza reţelei 6G va reprezenta viitorul transportului de persoane într-o lume în care maşinile autonome vor deveni obişnuite precum smartphone-urile în prezent.

 
Arun Maini - Youtuber Tech:  Să spunem că eşti într-o maşină autonomă. Într-o întreagă reţea de maşini autonome pe autostradă. Reţeaua 5G nu va fi suficientă. Gândeşte-te. Eşti pe autostradă, departe de oraş. Fiecare dintre aceste maşini trebuie să fie online. Trebuie să reacţioneze la posibile incidente într-o fracţiune de secundă iar conexiunea nu are voie să pice niciodată. Sau cineva ar putea să moară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici