Apple va plăti 50 de milioane de dolari clienţilor nemulţumiţi de tastaturile pentru MacBook

Apple a fost de acord să plătească 50 de milioane de dolari pentru a soluţiona o acţiune în justiţie intentată de reclamanţi din SUA, în legătură cu tastaturile sale pentru MacBook, potrivit BBC.

303 afișări
Imaginea articolului Apple va plăti 50 de milioane de dolari clienţilor nemulţumiţi de tastaturile pentru MacBook

Clienţi din şapte state americane au susţinut că gigantul tehnologic a vândut tastaturile „fluture", de pe laptopurile MacBook, MacBook Air şi MacBook Pro, din 2015 până în 2019, ştiind că acestea aveau taste care nu răspundeau şi erau lipicioase, putând fi deteriorate de praf sau resturi.

Apple nu a răspuns solicitării BBC News privitoare la oferirea de explicaţii, însă în trecut compania a negat acuzaţiile.

În urma înţelegerii, clienţii ar putea primi până la 395 de dolari, dacă au înlocuit mai multe tastaturi, 125 de dolari, dacă au înlocuit una singură şi 50 de dolari pentru cei care au înlocuit capacele tastelor.

Acordul preliminar trebuie să fie aprobat de către un judecător.

Pe o tastatură obişnuită, tastele sunt ataşate cu ajutorul a două bucăţi de plastic care se încrucişează şi se închid ca o foarfecă atunci când sunt apăsate. În schimb, tastatura „fluture” foloseşte o balama asemănătoare unei aripi.

La vremea respectivă, Apple a susţinut că mecanismul este cu 40% mai subţire, astfel încât laptopurile sunt mai subţiri. După mai multe plângeri, compania a lansat un program de reparare şi înlocuire. Acesta a început în 2018, dar clienţii au spus că înlocuirile aveau adesea aceleaşi probleme. Apple a eliminat complet tastatura fluture în 2020 şi a revenit la cea standard tip foarfecă.

Compania se mai confruntă cu alte plângeri legate de sistemul de plată Apple Pay în SUA şi de bateriile pentru iPhone în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici