Armata americană mizează pe tehnologie. Au investit peste 60 de milioade de dolari într-un program special de cercetare

  • Armata americană cercetează moduri prin care soldaţii să comunice cu gândul
  • 60 de milioane de dolari au fost investiţi în acest scop
  • Departamentul de cercetare a reuşit o primă descoperire în acest sens
762 afișări
Imaginea articolului Armata americană mizează pe tehnologie. Au investit peste 60 de milioade de dolari într-un program special de cercetare

Sursa foto: profimedia

Citirea gândurilor pare ceva posibil doar în filmele SF. Armata americană vrea să transforme în realitate.

Tehnologia a avansat enorm în ultimul deceniu. Soldaţii se antrenează în realitate virtuală şi augmentată pentru a simula situaţii critice, însă este doar începutul. Armata americană nu a ascuns faptul că vrea ca soldaţii să poată să comunice între ei fără să spună vreun cuvânt.
 
Doar cu puterea minţii! Iar primul pas a fost deja făcut. Departamentul de cercetare care a primit fonduri de 60 de milioane de dolari în urmă cu un an a făcut o descoperire importantă. A reuşit să separe semnalele date de creier care influenţează comportamentul de semnalele care nu o fac.
 
Dorinţa este ca în primă fază inteligenţa artificială să determine când un soldat vrea să facă un lucru înainte de a-l face. De asemenea, să poată identifica când un soldat este obosit sau stresat şi să fie luate măsuri. Pe termen lung obiectivul ca soldaţii să comunice prin telepatie. Până la acel moment sunt folosiţi ochelarii inteligenţi.

BRAD WINN - locotenent colonel: IVAS (Integrated Visual Augmentation System) a încorporat conectivitate wireless între soldaţi şi posibilitatea de a transmite date între echipă, pluton şi companie. Pot comunica între ei şi să distribuie imagini cu obiectivul. IVAS îmbunătăţeşte fiecare aspect al eficienţei soldatului. Îmbunătăţeşte şi creşte vigilenţa acestuia şi îi sporeşte abilitatea de a ne învinge adversarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici