Cercetătorii susţin că oamenii vor putea să-şi încarce conştiinţa pe computer până la sfârşitul acestui an

Un informatician îndeamnă lumea să-şi înregistreze părinţii şi pe cei dragi, deoarece prezice că conştiinţa ar putea fi încărcată pe un computer în acest an.

4100 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii susţin că oamenii vor putea să-şi încarce conştiinţa pe computer până la sfârşitul acestui an

Cercetătorii susţin că oamenii vor putea să-şi încarce conştiinţa pe computer până la sfârşitul acestui an

Dr Pratik Desai, care a fondat mai multe startup-uri de inteligenţă artificială din Silicon Valley, a spus că, dacă oamenii au suficiente înregistrări video şi vocale ale celor dragi, există o „şansă de 100%” ca rudele „să trăiască pentru totdeauna cu voi”.

Desai, care şi-a creat propriul sistem asemănător ChatGPT, a scris pe Twitter : „Acest lucru ar trebui să fie posibil chiar până la sfârşitul anului”.

Mulţi oameni de ştiinţă cred că progresele rapide ale inteligenţei artificiale, pe care ChatGPT le conduce, sunt gata să introducă o nouă eră de aur pentru tehnologie, potrivit DailyMail.
 
Cu toate acestea, cele mai mari minţi ale lumii sunt împărţite în privinţa tehnologiei - Elon Musk şi peste 1.000 de lideri tehnologici cer o pauză, avertizând că ar putea distruge umanitatea.
 
Pe de altă parte sunt alţi experţi, precum Bill Gates, care cred că AI ne va îmbunătăţi viaţa - şi se pare că alţi experţi sunt de acord cu ideea că ne va ajuta să trăim pentru totdeauna.
 
Desai este de partea lui Gates, crezând că îi putem recrea pe cei dragi care au murit ca avataruri care trăiesc într-un computer. 
 
Procesul ar include digitizarea videoclipurilor, înregistrărilor vocale, documentelor şi fotografiilor persoanei, apoi transmise unui sistem AI care învaţă tot ce poate despre individ.
 
Utilizatorii pot crea apoi un avatar specific care arată şi se comportă la fel ca ruda lor în viaţă.
 
Avansarea ChatGPT a făcut progrese într-o companie care lucrează pe oameni virtuali.
 
Proiectul numit Live Forever creează un robot VR al unei persoane cu acelaşi vorbire şi manierism ca şi persoana pe care a fost însărcinată să o reproducă.
 
Artur Sychov, fondatorul Live Forever, a declarat pentru Motherboard în 2022 că tehnologia va fi disponibilă în cinci ani, dar datorită progreselor recente în AI, se aşteaptă că va dura doar o perioadă scurtă de timp.
 
„Putem să luăm aceste date şi să le aplicăm AI şi să te recreăm ca avatar pe parcela ta de teren sau în lumea ta NFT, iar oamenii vor putea să vină să vorbească cu tine”, a spus Sychov pentru Motherboard. 
 
„Vei întâlni persoana respectivă. Şi poate că în primele 10 minute în timp ce vorbeşti cu acea persoană, nu ai şti că de fapt este AI. Acesta este scopul.”
 
O altă companie AI, DeepBrain AI, a creat o sală memorială care le permite oamenilor să se reîntâlnească cu cei dragi morţi într-o experienţă captivantă.
 
Serviciul, numit Rememory, foloseşte fotografii, videoclipuri şi un interviu de şapte ore cu persoana în timp ce încă trăieşte.
 
Persoana virtuală bazată pe inteligenţă artificială este proiectată cu tehnologii de deep learning pentru a capta aspectul şi vocea individului, care sunt afişate pe un ecran de 400 de inchi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici