Elon Musk activează sateliţii Starlink pentru a promova libertatea internetului în Iran

Directorul general al SpaceX, Elon Musk, a declarat vineri că va activa serviciul de internet prin satelit al firmei, Starlink, ca răspuns la tweet-ul secretarului de stat american Antony Blinken, care a afirmat că Statele Unite au luat măsuri "pentru a promova libertatea internetului şi libera circulaţie a informaţiilor" pentru iranieni.

1510 afișări
Imaginea articolului Elon Musk activează sateliţii Starlink pentru a promova libertatea internetului în Iran

Departamentul Trezoreriei SUA a emis vineri orientări care extind serviciile de internet disponibile pentru iranieni, în pofida sancţiunilor americane impuse ţării, pe fondul protestelor din jurul Iranului după moartea unei femei de 22 de ani aflate în detenţie, informează Reuters.

Un oficial al Trezoreriei a declarat: "Înţelegerea noastră în ceea ce priveşte Starlink este că ceea ce furnizează ar fi de nivel comercial şi ar fi un hardware care nu este acoperit de licenţa generală; deci ar fi ceva pentru care ar trebui să scrie la Trezorerie".

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat mai târziu despre licenţa actualizată de vineri că aceasta este autoexecutabilă şi că "oricine îndeplineşte criteriile descrise în această licenţă generală poate continua activităţile fără a solicita permisiuni suplimentare".

Iranienii au protestat faţă de moartea unei femei, Mahsa Amini, săptămâna trecută, în timp ce se afla în custodia poliţiei, după ce a fost arestată de poliţia moravurilor pentru că purta o "ţinută nepotrivită".

Musk a declarat luni că firma doreşte să furnizeze serviciul prin satelit Starlink - deja furnizat Ucrainei pentru lupta împotriva invaziei Rusiei - iranienilor şi că va cere o excepţie de la sancţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici