General Motors a prezentat un supertruck electric capabil să atingă 100km/h în doar 3 secunde

  • Maşina electrică Hummer EV GMC a fost prezentată de General Motors
  • Este un supertruck cu 1000CP şi prin 100km/h în doar 3 secunde
  • Hummer EV GMC va costa 112,595 de dolari
522 afișări

Când te gândeşti la un Hummer 4x4 capabil să meargă pe orice teren, un lucru care îţi vine în minte este legat de emisii. De acum însă şi Hummer se gândeşte la planetă.

Hummer EV este primul "supertruck" electric, aşa cum l-a numit General Motors. Are o forţă uriaşă: 1000 de cai putere, capabil să ajungă la 100 kilometri pe oră în doar 3 secunde. Bateria ajută la o autonomie de 560 de kilometri şi are şi încărcare rapidă. Doar 10 minute e nevoie să o ţii la staţia de încărcare pentru a parcurge 160 de kilometri. Iar ăsta nu este cel mai tare lucru.
 
Peste 112 mii de dolari va costa maşina. La o asemenea sumă cerută, General Motors a aruncat cu tehnologie în maşină. Aceasta vine cu 18 camere video care ajută să te ghidezi pe orice traseu. Fiecare roată poate fi controlată individual iar volanul are şi el o tehnologie inedită.
 
ZACK NELSON: Volanul are această porţiune care conţine o lumină şi o cameră video. Iar acestea sunt pentru ceva numit Super-Cruise care îi permite maşinii să meargă singură pe cei peste 360.000 de kilometri de drum de aici din Statele Unite. Super-Cruise îţi permite să schimbi banda când eşti pe autostradă în timp ce foloseşte tehnologia LiDAR şi camerele exterioare. Şi dacă te uiţi în altă parte prea mult timp, se aprinde lumina să te atenţioneze ca să fii în siguranţă când conduci.
 
Cu noul Hummer EV, General Motors le aruncă mănuşa companiilor specializate în vehicule electrice precum Tesla sau Bollinger. Are însă deja o rivală pe nume Rivian R1T care costă 85.000 de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici