Google suspendă aplicaţia chineză Pinduoduo din cauza problemelor legate de malware

Alphabet Inc., compania mamă a Google, a suspendat versiunea Play a aplicaţiei Pinduoduo a companiei PDD Holdings Inc., după ce au fost descoperite probleme legate de malware pe platforma chineză, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Google.

131 afișări
Imaginea articolului Google suspendă aplicaţia chineză Pinduoduo din cauza problemelor legate de malware

Google suspendă aplicaţia chineză Pinduoduo din cauza problemelor legate de malware

"Versiunile Off-Play ale aplicaţiei de comerţ electronic care au fost găsite conţinând malware au fost puse în aplicare prin intermediul Google Play Protect", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat, adăugând că versiunea Play a aplicaţiei a fost suspendată din motive de securitate, notează Reuters.

Google Play Protect scanează toate aplicaţiile de pe telefoanele Android şi acţionează pentru a preveni instalarea aplicaţiilor rău intenţionate.

Această măsură vine la scurt timp după diverse eforturi ale guvernului american de a-şi consolida apărarea cibernetică, pe fondul creşterii constante a pirateriei informatice şi a infracţiunilor digitale care vizează ţara.

Guvernul a anunţat recent o nouă strategie de securitate cibernetică care a numit China şi Rusia drept cele mai importante ameninţări la adresa securităţii cibernetice a Statelor Unite.

PDD nu a răspuns solicitării Reuters de a face comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici