Iahturile nu sunt doar pentru distracţie. Ce este Earth 300, nava care promite că va "salva lumea"

  • Earth 300 este o navă construită special în scop de cercetare a schimbărilor climatice
  • Cu un design futurist şi o lungime de 300 de metri, yacht-ul va fi lansat în 2025
  • Are menirea să ajute cercetătorii să înţeleagă ce măsuri putem lua să prevenim o catastrofă
361 afișări
Imaginea articolului Iahturile nu sunt doar pentru distracţie. Ce este Earth 300, nava care promite că va "salva lumea"

Yacht-urile nu sunt doar pentru distracţie. Ce este Earth 300, nava care promite că va "salva lumea"

Când auzi de iaht, te gândeşti automat la vacanţă. La o navă de lux cu care desparţi marea în două şi te distrezi la bord. Însă iată că, acum, iahturile pot... salva lumea! 

Earth 300 este o navă construită special în scop de cercetare a schimbărilor climatice. Construit de o firmă de arhitectură navală din Polonia, iahtul va funcţiona în întregime cu energie nucleară, furnizată de un generator creat de TerraPower, companie fondată de Bill Gtes. Totuşi costul este unul fabulos: 700 de milioane de dolari. 
 
IVAN SALAS JEFFERSON, FONDATOR YDDES YACHTS: Oceanele mor. Vremea se schimbă. Acum este timpul potrivit să repornim, reconectăm şi să redirecţionăm soara planetei noastre. 
 
Nava este creată de arhitectul polonez Ivan Jefferson şi este menită să ajute cercetătorii să înţeleagă mai bine în ce fel ne afectează schimbările climatice, la ce să ne aşteptăm pe viitor şi ce măsuri putem lua pentru a preveni o catastrofă. 
 
DAMIEN LELOUP, CERCETĂTOR: Plantele şi animalele mor de 100 de ori mai repede decât acum o mie de ani. Pandemia ne-a făcut să realizăm că mediul înconjurător, sănătatea noastră şi sistemul econimic sunt conectate între ele. 
 
Nava va fi dotată cu 22 de laboratoare de cercetare de ultimă generaţie, numeroase puncte de observare şi poate găzdui 160 de cercetători, studenţi voluntari şi o echipă de peste 150 de membri care se vor ocupa de buna funcţionare a iahtului şi este aşteptat să fie lansată la apă în anul 2025. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici